RJK kärsi kotitappion

RJK pelasi eilen Raisiossa tärkeän B-tyttöjen ringeten SM-karsintasarjan pelin Lahtea vastaan. Lahden terävän alun RJK sai vielä kiinni, mutta joutui lopussa taipumaan lukemin 5-7. Tappio tiesi RJK tipahtamista SM-sarjaan menevien seitsemän joukosta, kun kaksi peliä on jäljellä.

RJK oli alussa hieman unessa ja vieraat iskivät kolme maalia kuudessa minuutissa. UJK kuitenkin nousi ja Emmi Metsä-Tokilan ja Josefina Routin maaleilla RJK nousi erän lopulla maalin päähän.

Toisen erässä alussa Neea Männistö toi RJK:n tasoihin ja Aino Usvala vei RJK johtoon erän puolivälissä.

Iloa kesti vain hetken, sillä seuraavassa hyökkäyksessä Lahti tasoitti ja muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla meni uudelleen johtoon.


Kolmannessa erässä kumpikin onnistui kerran, Lahti kasvatti ensin eron kahteen, mutta erän viimeisellä minuutilla Neea Männistö toi päivän toisella maalillaan RJK:n jälleen maalin päähän.

Päätöserän alussa vieraat onnistuivat jälleen ja lopulta pelin loppuun asti mentiin Lahden kahden maalin johdossa eikä RJK kovasta yrityksestä huolimatta kyennyt enää maalintekoon.

RJK hallitsi peliä, se sai Lahden maalivahdin torjuttavaksi 59 laukausta, kun RJK:n maalivahdille torjuntoja tuli vain 35.


Tappion myötä RJK:n asema SM-sarjaa ajatellen muuttui vaikeaksi. RJK on kahdeksan ja seitsemän ensimmäistä pääsee siis SM-sarjaan.

Sarja on tosin tasainen, kaksi pistettä RJK:n edellä on kolme joukkuetta ja lisäksi kaksi joukkuetta on kolme pistettä edellä, mutta RJK:lla on pelejä jäljellä enää kaksi.

Nekin kaksi ovat kovinta mahdollista luokkaa, eli 8.12 RJK kohtaa Helsingissä sarjan kärkijoukkueen ja 14.12 Raisiossa sarjakakkosen Järvenpään Haukat.


Artikkelikuva: Neea Männistö teki kaksi maalia Lahtea vastaan, mutta Lahti vei tärkeät sarjapisteet