Kiekkonaisille kotitappio

UJK naiskiekkoilijat kohtasivat viikonloppuna mestiksen karsintasarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa sarjakakkosen HIFK Akatemian. HIFK voitti kauden avauspelissä kotonaan 4-1 ja lähes samoihin numeroihin päädyttiin Uudessakaupungissakin, HIFK voitti 4-2.

Suurin osa pelin maaleista tehtiin avauserässä vuorotahtiin. HIFK aloitti, Hanna Brofelt tasoitti, HIFK meni uudelleen johtoon ja Karoliina Lindroth tasoitti. Karoliinan maalissa olivat syöttäjinä Veera Siivonen ja Emmi Metsä-Tokila. UJK pelasi erässä neljä minuuttia alivoimalla ja HIFK tulittikin ahkerasti, mutta Annika Rivasto torjui maalissa hyvin.


Toisessa erässä HIFK teki maalin, johon UJK ei kyennyt enää vastaamaan ja kolmannen erän alkupuolella vieraat tekivät neljännen osumansa. Se jäi pelin viimeiseksi, vaikka UJK pääsi yrittämään kaksi minuuttia ylivoimalla.

Siistissä ottelussa jaettiin vain kuusi jäähyminuuttia. HIFK piti tahtipuikkoa, sillä Annika Rivastolle merkittiin 52 torjuntaa, HIFK:n maalivahdilla 26. UJK:lla oli omat paikkansa, mutta kokonaisuutena HIFK ansaitsi voittonsa.


HIFK:lle voitto oli tärkeä, sillä se on sarjakakkosena pisteen kolmosta edellä ja sillä on vielä mahdollisuudet Mestikseen.

UJK on sarjassa kutosena, kun kaksi kierrosta on jäljellä. Lauantaina 23.11 UJK kohtaa kotona KJT Haukat kello 14 alkavassa ottelussa ja seuraavana päivänä UJK vierailee Loimaalla Rocketsin kotikaukalossa.

KJT Haukat on juuri sen pisteen HIFK:n perässä, joten sillä riittää ottelussa panosta, Rockets on sarjajumbo yhdellä voitolla ja viisi pistettä UJK:n perässä. UJK voitti Rocketsin kotonaan syyskuun lopulla 7-0.


Artikkelikuva: UJK:n naisilla on vielä kaksi ottelua jäljellä Mestiksen karsintasarjaa, sitten alkaa Suomisarja.