Uudenkaupungin Joulu 2019 ilmestynyt

Uudenkaupungin Lions-klubien jo 23. kerran julkaisema joululehti on uunituoreena juuri tullut painosta.

Se ilmestyy vasta toista kertaa LC Uudenkaupungin ja LC Merettarien yhteistyön tuloksena, edelleen perinteikkäänä ja paljon kiinnostavaa myös ympäristökunnat huomioivaa paikallishistoriaa sisältävänä tuhtina lukupakettina.

Mukana on lisäväriä antamassa jouluaiheisia tunnelmallisia ja hauskoja tarinoita ja tietoa, joulupähkinöitä ja kirsikkana kakussa sanaristikko, jonka voittaja palkitaan perinteisen sääklasin juhlallisella luovutuksella.


Lehden tuotto jaetaan molempien klubien avustustoimintaan, joka kohdistuu valtaosaltaan lasten, nuorten ja ikäihmisten tarpeisiin ja hyvinvointiin.

Tuotolla on tuettu mm. TYKSin uuden lastensairaalan vanhempainhuoneen kalustusta, eläkeläisten kuntoliikuntaa ja pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten erityistarpeita koululaisten stipendejä unohtamatta.

Klubien viime vuoden yhteinen avustussumma kohosi yli 8500 euron. Tarkempi luettelo viime vuoden avustuskohteista löytyy joululehden sivuilta.


Avustuksiin käytettäviä varoja joudutaan tietysti hankkimaan muillakin tavoin, mutta joululehti on niistä merkittävin yksittäinen toimintamuoto. Lehden tuottoa ovat lisäksi tukeneet monet uusikaupunkilaiset yritykset ostamalla lehdestä edullista mainostilaa.

Lehti tulee myyntiin Wanhan ajan markkinoilla, mutta on jo sitä ennenkin saatavissa Foto-Mikasta, Telmarinista ja Yrittäjien joulupuodista sitten kun se taas aukeaa Alisellekadulle. Lehti sopii mainiosti myös lahjaksi ja vaikkapa joulunajan viemisiksi.


Artikkelikuvassa lehdentekoprosessiin osallistuneet Meretar Paula Saarni (vas.), LC Uudenkaupungin presidentti Tapani Sonkki ja päätoimittaja Meretar Marketta Suoja-Sjöblom. (Kuva Mika Reinholm)