UPK:n T15-tytöt saivat mitalinsa

Läntisen alueen liigassa pelannut UPK:n T15-joukkue voitti syyssarjan (ukinytin juttu http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/14140) ja eilen joukkue sai palkintonsa eli mitalit, komean pokaalin ja seuran tarjoamat kakkukahvit tai -mehut.

Joukkue ydinryhmään kuuluu toistakymmentä tyttöä ja kesän aikana on tarpeen vaatiessa saatu lisää pelaajia nuoremmista tytöistä.

– Meillä on varsin hyvä tilanne tyttöjen puolella, useassa ikäluokassa on täysi joukkue, kaikkiaan säännöllisesti jalkapalloa harrastaa varmaan noin 60 vähän vanhempaa tyttöä, kertoo useiden tyttöjoukkueita valmentava Kari Dahlberg.

Tytöt ovat muutenkin liikunnallisesti erittäin aktiivisia, jalkapallon lisäksi monet pelaavat talvella ringetteä, jääkiekkoa tai koripalloa.


– Liikunnallisuus ja aktiivinen urheilun harrastaminen on hieno juttu, toisaalta ihan jalkapallon kannalta se on pieni ongelma. Talvikaudella ei lajiharjoituksia voida päällekkäisyyksien takia järjestää ja se näkyy kevään peleissä.

Pallo ei tahdo alkukaudella totella ja kuntoa on mutta kestää hetken, ennen kuin se näkyy juoksussa. Kevään sarjassa tytöt olivatkin vasta kakkosena MaPSin perässä. Syksyllä MaPS voitti vielä kotonaan, mutta Uudessakaupungissa UPK oli parempi 3-0 ja vei siis koko syyssarjan voiton.


Omien pelien lisäksi osa tytöistä on kesän aikana pelannut myös UPK:n naisjoukkueessa. Tulevan kauden suunnittelu on jo aloitettu.

– Osa tytöistä vanhenee ja ovat ikänsä puolesta ensi kaudella B-ikäisiä. Lisäksi naisten joukkueessa on pelannut muutama pelaaja, jotka pääsevät ensi vuonna B-ikäisiin, joten saisimme siihen joukkueen. Tai sitten voimme mennä naisten sarjaan. Kummassakin on useita sarjavaihtoehtoja ja osa sarjoista pelataan 11 pelaajalla, osa kahdeksalla.

Joukkueet sarjoihin pitää ilmoittaa vasta kevään puolella, mutta koska pelaajia ei kuitenkaan liikaa ole, olisi hyvissä ajoin oltava varmuus, että sarja kyetään viemään kunnolla läpi ja toisaalta jokaiselle halukkaalle tulisi saada mahdollisimman sopiva sarja.


Artikkelikuva: UPK:n T15-tytöt saivat eilen syyssarjan voittopokaalin ja henkilökohtaiset mitalit.