Pituusylivoimainen Lahti voitti Korihaiden B-pojat

Valtakunnallisessa ykkösdivarissa pelaavat Korihaiden B-pojat saivat tänään vieraakseen sarjan kärkipään Lahti Basketballin. Vierasjoukkue oli selvästi kookkaampi ja se veikin pisteet lopulta selvästi numeroin 101-64.

Korihait aloitti kovalla vauhdilla ja saikin vieraat hetkeksi sekaisin. Ensimmäiset kolme minuuttia mentiin Korihaiden johdossa, mutta sitten vieraat saivat vahvuutensa käyttöön ja menivät menojaan. Se voitti avausjakson 15 pisteellä.

Toisella jaksolla Korihait sai vieraiden hyökkäykset vähän paremmin kiinni ja kavensi eron parhaimmillaan alle kymmeneen pisteeseen, mutta jakson loppua kohden vieraat kiristivät tahtia ja johtivat tauolla 19:llä pisteellä.

Kolmas ja neljäs kymppi mentiin tasaisesti vieraiden komennossa. Se voitti kummankin jakson noin kymmenellä pisteellä ja koko pelin siis selvästi lähes 40:llä pisteellä.


Lahti oli selvästi pidempi ja kun kaverit eivät olleet puupökkelöitä vaan hyvin liikkuvia ja osasivat hyödyntää pituuttaan, niin Korihait oli vaikeuksissa.

Lahti voitti levypallot selvästi 41-28 ja pystyi painostamaan Korihaille menetyksiä, kun korille yrittävä pelaaja pystyttiin tornien avulla sumputtamaan. Korihaille kirjattiin pelissä 20 menetystä, Lahdelle kymmenen. Osa menetyksistä tosin meni hätäilyn piikkiin, kun yritettiin koria kovalla kiireellä pelisysteemi unohtaen.

Lahti saikin pelitilanneheittojen yrityksiä yli 20 enemmän ja kun osumaprosentit olivat suunnilleen samaa tasoa, niin ero muodostui selväksi.

Korihait kykeni kyllä toisaalta luomaan hyviä kolmospaikkoja, mutta kun kenelläkään ei ollut hyvä heittopäivä, niin niistäkään ei juuri pisteitä saatu. Korihait yritti kolmosta 22 kertaa, mutta vain kolme osui.


Korihaiden pisteistä Akseli Arvonen teki 21, Eero Haapanen 11, Mauno Palola ja Lauri Ketamo 10. Bohumir Kotlar otti 12 levypalloa ja antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Muut joukkueen pelaajat olivat Viljami Arvonen, Veeti Huhtala, Elias Paavola ja Saku Järvinen.

Korihait on kahdeksasta pelistä voittanut neljä ja hävinnyt neljä, sijoitus kymmenen joukkueen sarjassa on kuudes.

Tämän vuoden puolella joukkue pelaa enää yhden pelin, 7.12 Loimaalla LoKoKoFeeniksiä vastaan. Loimaalaiset ovat sarjassa kolmantena tasapistein Lahden kanssa vasta yhden tappion kärsineenä.


Artikkelikuva: Selvästi pidempi Lahti hallitsi ilmatilaa ja voitti Korihaiden B-pojat