Suomalaisen barokkiorkesterin konsertti perjantaina

Muutama päivä sitten 30 vuotta täyttänyt Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää.

FiBO on vuosien saatossa työskennellyt alan merkittävimpien solistien ja liidereiden kanssa monipuolisen ohjelmiston parissa.

Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti.


Uudenkaupungin Uudessa kirkossa kuultavassa konsertissa FiBo tarttuu Antonio Vivaldin, Venetsian ”punatukkaisen papin” mestarillisiin teoksiin.

Vivaldin konsertot ovat täynnä kekseliäitä käänteitä, pikantteja yksityiskohtia ja monenlaisia tunnelmia, joissa barokin tunneskaala synkistä pilvivuorista seesteisiin iltatunnelmiin, riehakkaaseen iloon ja pastellinsävyiseen hempeilyyn näyttäytyy koko loistossaan.

Vivaldi yhdisteli mielellään helppotajuista ja erikoista ja lisäili keitoksiinsa niin aikansa oopperahittejä kuin kansanmusiikkivaikutteitakin ja hänen musiikin vaikutus tuntuu vielä tämän päivän radiopopissakin.


Uudenkaupungin konsertissa FiBo soittaa Vivaldin tunnetuimman konserttokokonaisuuden Neljä vuodenaikaa, alkusoittosinfonian oopperasta Dorilla in Tempe, sekä sinfonian jousille ja basso continuolle.

Orkesterin liiderinä toimii Antti Tikkanen.


Suomalaisen barokkiorkesterin konsertti Uudenkaupungin Uudessa kirkossa perjantaina 29.11.2019 klo 18. Lippuja ennakkoon palvelupiste Passarista, lippupisteen myyntipisteistä ja osoitteesta lippu.fi, sekä ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Konsertti on osa AUF-konserttisarjaa ja sen tuottavat yhteistyössä Uudenkaupungin kulttuuripalvelut, Uudenkaupungin seurakunta ja Vakka-Suomen musiikkiopisto