Korihait 2 kova kotona, vaisu vieraissa

Vaihtelu virkistää. Korihaiden kakkosjoukkue on muutamissa edellisissä kotiotteluissaan antanut vierasjoukkueelle alussa kymmenenkin pistettä siimaa ennen kuin on alkanut pelata tosissaan, mutta eilen kärkikamppailussa Naantalin Koripalloilijoita vastaan pistettiin alusta asti pelivaihde päälle, tuloksena voitto 111-80.

Ensimmäisen jakson puolivälissä taululla loistivat lukemat 20-4. NaKo oli jo käyttänyt yhden aikalisän, mutta ei saanut silläkään peliään sujumaan. Jakson loppua kohden peli alkoi tasaantua ja ensimmäinen jakso meni Korihaille 32-17.

Toistakin jakso Korihait hallitsi. Kaukoheitot upposivat ja omasta päästä päästiin juoksemaan nopeita. NaKo oli hieman pidempi, mutta ei kyennyt pituusylivoimaansa hyödyntämään.

Avauspuoliskolla NaKolla petti erityisesti heittopeli. Se sai kyllä paikkoja ja ihan hyviäkin, mutta palloa ei saatu koriin läheltä eikä kaukaa. Vieraat onnistuivat heittämään ohi monta lay-uppia ja avopaikkaa korin läheltä.

Korihait johti tauolla jo 66-33.


Kolmannella kympillä NaKo sai hieman heittopeliinsä ryhtiä ja kun Korihaiden keskittyminen oli hieman huonoa ja alkupelin osumatarkkuus alkoi hieman säröillä, pääsivät vieraat jakson alkupuolella hieman kaventamaan, mutta lopussa Korihait taas piristyi.

NaKo voitti ohiheittojen sävyttämän jakson lopulta 20-16, mutta eroa päätöskympille jäi 29 pistettä.

Päätöskympillä ero kasvoi jo lähelle 40:ää pistettä, mutta lopussa NaKo hieman kavensi.

Loppupeli ei enää joukkuepeliä muistuttanut. Pallo tuotiin ylös ja heitto liipaistiin matkaan heti kun korirengas vilahti horisontissa. Alkupelin kova vauhti alkoi painaa kumpaakin ja loppusummeri näyttikin olevan monelle pelaajille helpotus.


Heittoja ja erityisesti ohiheittoja pelissä nähtiin paljon. Korihait napsi 55 levypalloa, NaKo 49, menetyksiä Korihaille kirjattiin 17 ja NaKolle 12.

Piste-ero syntyikin osumatarkkuudesta. Korihait yritti kolmosta 39 kertaa, osui 16 kertaa, NaKo yritti 41 kertaa ja osui 13 kertaa, mutta vieläkin selvempi eri oli kakkosissa. Korihait 26/45, NaKo 19/59, Korihaiden osumaprosentti siis 58, NaKon vain 32 ja kuten jo aiemmin todettua, monta heittoa nakolaiset pistivät ohi ”varmasta” paikasta.


Mikko Jalonen teki 33 pistettä, Mikon kolmosista osui tasan puolet ja levypallojakin korin alla välillä pelannut Mikko otti 11. Tommi Lehtonen ja Heikki Saaristo tekivät 19 pistettä, Jaakko Lahti 11, Akseli Arvonen 10, Martti Luotonen yhdeksän, Eemeli Miettinen kuusi ja Emil Wahlbäck neljä.

Erityisesti säväytti 15-vuotiaan Akseli Arvosen ennakkoluulottomat esitykset. Hän puolusti aggressiivisesti isompiakin vastustajiaan ja hyvällä liikkeellä ajoi korille tekemään pisteitä.


Korihait kävi sunnuntaina Vaasassa pelaamassa kauden ensimmäisen vieraspelinsä ja sieltä ei ole aivan yhtä hyvää kerrottavaa. Korihait oli matkassa pienellä miehistöllä ja pitkä ajomatka vei mehut.

Vaasalaiset pääsivätkin alussa johtoon eikä Korihait saanut omaa peliään myöhemminkään kulkemaan normaalilla tavalla ja tuloksena olikin kauden avaustappio lukemin 65-48.


Korihait, NaKo ja porilainen BC Sisu muodostavat tasapisteissä sarjan selvän kärkikolmikon. Sisu ei ole vielä hävinnyt peliäkään, Korihait yhden ja NaKo kaksi.

Korihaiden seuraava peli onkin Porissa, sarjan kärkipaikka ratkaistaan itsenäisyyspäivän aattona 5.12 pelattavassa ottelussa. Poriin toivottavasti Korihait saa parhaan miehistönsä.

Korihait pelaa tänä vuonna vielä toisenin vieraspelin, 14.12 Turussa vielä pisteittä olevaa HBC Emeritusta vastaan.

Seuraava kotipeli on vasta 18.1.2020 Vaasaa vastaan.