Sivakoi 100 käynnistyy sunnuntaina

Talvinen hiihtokampanja Sivakoi 100 käynnistyy sunnuntaina ja on tällä kertaa hieman lyhyempi kuin aikaisemmin eli kilometrejä voi koota maaliskuun loppuun asti.

Kampanjan takana ovat liikuntapalvelut, Vahterusring ja seurat Pyhämaan Pyry ja Kalannin Vankka.

– Periaate on sama kuin aiemminkin, hiihtokortteihin merkitään hiihdetyt kilometrit ja kun sata on täynnä, kortti palautetaan. Kortteja voi kampanja-aikana täyttää ja palauttaa useampiakin, silloin mahdollisuudet arvontapalkintojen voittamiseen kasvavat, kertoo Heidi Vuori liikuntapalveluista.

Hiihtokortteja saa Passarista, uimahallista ja Vahterusringistä ja niitä voi palauttaa samoihin paikkoihin 3.4.2020 asti.

Kampanjan avauspäivänä 1.12 Vahterusringissä on Ski Maraton -tapahtuma iltapäivään noin kello 14:ään asti, joten silloin eivät muut pääse hiihtämään, mutta heti sen jälkeen latu on vapaa.


– Viime kaudella kaupungin ylläpitämiä ulkolatuja oli käytössä 53 vuorokautta, joka on jonkin verran enemmän kuin parina aikaisempana vuonna, toivottavasti tuleva talvi on vielä parempi. Kampanjaan toki käyvät kaikki hiihdetyt kilometrit, on ne sitten sivakoitu putkessa, paikallisille ulkoladuilla tai pohjoisen hangilla.

Kaupungin latujen tilanne päivitetään säännöllisesti liikuntapalvelujen sivulle eli tänne ja vielä sitäkin reaaliaikaisempi tieto mm. latujen kunnosta löytyy kaupungin latukoneen seurannasta SportTrackerista. Linkki palveluun löytyy em. sivulta.

Hiihtokampanjan avaustilaisuus järjestetään tiistaina 3.12 Vahterusringissä kello 15-19. Iltapäivän aikana hiihtämään pääsee ilmaiseksi ja myös hiihtovälineiden lainaus on ilmaista.

Tilaisuudessa on mehutarjoilu ja kaikkien osanottajien kesken arvotaan viisi hiihtolippua, viisi uimahallilippua ja viisi kuntosalilippua.


Parin viime kauden aikana hiihtokorteista on laskettu yhteensä yli 20 000 hiihtokilometriä ja yli tuhannen kilometrin on hiihtänyt kymmenkunta aktiivisinta.

Korttien palauttaneiden kesken arvotaan keväällä palkintoja ja eniten hiihtäneet kutsutaan kahvitilaisuuteen ja he saavat pienen erikoispalkinnon.


Artikkelikuva: Hiihtokampanja alkaa sunnuntaina ja ainakin aluksi näillä leveysasteilla kilometrien kerääminen onnistuu vain Vahterusrongissä.