Korihaille kolmas peräkkäinen voitto

Pohitullissa oltiin tänään kello 18:29 jännittyneen odottavassa mielentilassa. Korihaiden kaksi vierasvoittoa olivat nostaneet toiveita, mutta vasta omin silmin pitäisi voitto nähdä, jotta pelin paranemiseen voisi uskoa.

Eikä Korihait pettänyt odotuksia. Vierasjoukkue Kouvot kohtasi taistelevan kotijoukkueen eikä lopulta löytänyt keinoja pelin kääntämiseen. Korihait johti suurimman osan aikaa ja vahvat loppuminuutit toivot selvän 88-75 voiton.

Korihaiden alku oli lähes tyrmäävä, Kouvoilta meni neljä minuuttia avauspisteiden tekemiseen ja sinä aikana Korihait oli tehnyt jo kymmenen.

Sellainen hurmos ei tietenkään voi kestää ikuisesti ja kun vaihtoruletti alkoi, Korihaiden peli hetkeksi seisahtui ja Kouvot sai jakson lopulla hieman peliään käyntiin. Avauskymppi meni Korihaille kuitenkin 21-15.


Toinen kymppi mentiin kori korista ja moka mokasta Korihaiden johdossa. Kumpikin onnistuu tekemään 5-6 pisteen runeja ja välillä Kouvot on aivan niskassa, välillä Korihait johtaa vajaalla kymmenellä.

Jakson lopulla Kouvot onnistuu parissa viimeisessä hyökkäyksessään ja Korihait mokailee ja puolivälissä oltiin Korihaiden pisteen johdossa.

Korihait oli avauspuolikkaalla yrittänyt kolmosta vain viisi kertaa ja osunut vain kerran ja taktiikkana olikin ajaa rohkeasti korille. Suurimman osan puolikasta taktiikka toimi.

Levypallot ja heittoprosentin menivät melko tasan, menetyksiä Kouvoille tuli neljä enemmän.


Kolmannella jaksolla tiukka taisto jatkui. Korihait aloitti yhtä tehokkaasti kuin koko pelin ja johti jakson neljännellä minuutilla 11 pisteellä.

Kouvot ei kuitenkaan antanut periksi, vaan supisti eroa, mutta viimeiselle jaksolle lähdettäessä Korihait johti kuudella.

Johto hupeni äkkiä ja jakson toisella minuutilla Kouvot oli äkkiä pisteen johdossa. Se olikin lopulta ainoa hetki pelissä, jolloin Kouvot oli edellä.

Jakson loppua kohden Korihait säilytti tasonsa ja kykeni hyvin ratkaisuihin. Varsinkin Korihaiden puolustus toimi hyvin ja erittäin kovalla intensiteetillä loppuun asti ja Kouvojen heittotarkkuus tipahti.

Korihait taas jatkoi hyökkäyspäässä korilleajoja, erityisesti Trey Zeigler on siinä hommassa erinomaisen taitava. Hän osaa tehdä kauniita koreja, mutta tarpeen vaatiessa myös niitä likaisia roskakoreja, joista saa myös kaksi pistettä.

Kolmosiaan säästellyt Jalen Henry latasi loppuminuuteilla pari kovaa osumaa ja Casey Benson teki pari riistoa ja osui myös heitoissaan.

Ero kasvoikin lopussa yli kymmeneen pisteeseen eikä Kouvot lähtenyt lopussa edes rikkomaan, sillä peli oli niin selvä.


Levypallot menivät lähes tasan, mutta Korihaiden hyvin toiminut puolustus aiheutti Kouvoille 15 menetystä, kun Korihait menetti pallon vain viisi kertaa. Korihait oli myös pelitilanneheitoissa tarkempi. Kolmosia Korihait yritti vain kymmenen kertaa, joista viisi meni sisään, Kouvot joutui yrittämään kolmosia ahdistettuna kaikkiaan 27 kertaa, joista osui vain yhdeksän.

Kakkosia Korihait yritti 52 kertaa eli selvästi enemmän kuin kauden aikana muissa peleissä ja osui niissä 30 kertaa. Jarno Nikulan hyökkäystaktiikka siis toimi hyvin.

Jalen Henry vältti virhevaikeudet ja teki 26 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa, Trey Zeigler teki 21 pistettä ja otti myös kahdeksan levypalloa, Casey Bensonille 12, Vesa Heinoselle ja Henri Ventoniemelle kymmenen pistettä.


Korihaiden kolmas peräkkäinen voitto nosti sen kahden pisteen päähän kolmikosta Ura Basket, Lahti ja Kobrat.

Sunnuntaina Korihait kohtaa Pohitullissa Katajan kello 19 alkavassa ottelussa ja 7.12 Pohitulliin tulee Lahti.


Artikkelikuva: Korihaiden puolustus toimi muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta hyvin ja Kouvoilla oli usein vaikeuksia heittopaikan löytämisessä.