Kataja oli liian kova Korihaille

Korhait ei kyennyt neljänteen peräkkäiseen voittoon, mutta mitään suurempaa vaaraa ei ole, että illan tappiosta alkaisi toistakymmentä ottelua kestävä tappioputki. Vierasjoukkue Kataja sai tehdä täyden työn pisteidensä eteen ja peli ratkesi vasta viimeisellä kympillä.

Lähes puoliväliin asti mentiin lievässä Korihaiden hallinnassa. Korihait johti pariin otteeseen noin viidellä pisteellä, mutta hyvää jaksoa seurasi aina hieman huonompi jakso ja Kataja tuli tasoihin tai pisteellä ohi.

Toisen jakson lopussa Korihaiden hyökkäys sakkasi muutaman kerran ja Kataja pääsi tauolle neljän pisteen johtoasemassa, joka oli sen suurin johto avauspuolikkaalla.

Peli oli toisella jaksolla ajoittain jo varsin kuumaa ja Katajan Jarekious Bradley löi löylyä alkamalla selitellä tekemisiään katsomolle ja tuuletellen oman onnistumisensa jälkeen kohti päätykatsomoa.

Korihait voitti avausjaksolla levypallot, mutta toisaalta menetti pallon useammin. Kakkosissa Korihait oli Katajaa parempi, mutta kolmoset eivät osuneet.


Kolmannen kympin alussa Kataja karkasi 12 pisteen johtoon reilussa minuutissa. Korihait otti aikalisän ja alkoi kuroa eroa umpeen. Jakson lopulla ero supistui välillä jo viiteen pisteeseen, mutta sen lähemmäs Korihait ei päässyt.

Korihait teki pisteitä pääasiassa Katajan kovan puolustuksen keskeltä korin alta, mutta kolmoset eivät osuneet, vaikka usein pystyttiin tekemään avoin heittopaikka.

Päätösjaksolla ongelma korostui. Katajan pelikirjassa oli merkitty ne miehet, joita ei saa päästää kolmosia yrittämään ja kun Korihailla kuitenkin on hyvin pieni määrä kavereita, jotka kaukoheitoissa ovat todellinen uhka, niin tehtävä ei ollut edes kovin vaikea. Eikä ne parhaatkaan kolmosmiehet tänään onnistuneet.

Päätösjaksolla tosin myös kakkoset alkoivat mennä ohi ja Kataja karkasi.

Kahdella viimeisellä jaksolla Korihait teki yhteensä 27 pistettä ja vaikka Katajankaan ei annettu pisteillä mässäillä, kasvoi ero lopulta 15 pisteeseen, loppulukemat olivat 84-69 Katajalle.
Korihait heitti ottelussa 21 kolmosta, niistä kolme osui ja nekin kaikki avauspuolikkaalla. Kakkosprosenttikin putosi alle 50:n, mutta ei Katajalla ollut juuri parempi. Kolmoset se sen sijaan pisti sisään 35 prosenttisesti.

Levypallot Korihait voitti kahdella, mutta menetyksiä kirjattiin kuusi enemmän kuin Katajalle.

Jalen Henry teki 22 pistettä, mutta kuudesta kolmosyrityksestä osui vain yksi, toisaalta hän pisti kaikki seitsemän vapaaheittoaan sisään. Trey Zeigler teki 19 pistettä, kaikki korin läheltä tai vapaaheitoista. Zeigler otti myös miehekkäät 15 levypalloa ja häntä rikottiin kuudesti.

Casey Bensonille yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä, Reggie Dillard teki yhdeksän pistettä ja otti viisi levypalloa.


Korihaiden seuraava peli on 7.12 Lahtea vastaan ja jos ja kun nykyinen pelivire säilyy, niin Lahti tulee olemaan enemmän kuin vaikeuksissa.


Artikkelikuva: Jalen Henry blokkaa Katajan heiton, mutta Vesa Heinosen virhe mitätöi blokin.