Heikki Hakkaraisen uusi video julkaistaan 14.12

Heikki Hakkarainen -yhtye sai täksi vuodeksi kaupungilta pienen apurahan musiikkivideon tekemiseen. Videota on tehty pitkään ja hartaasti, mutta nyt se alkaa olla valmis. Videon ennakkonäytös on yhtyeen videojulkaisukeikalla Bistro Bayssa 14.12.

– Heikki Hakkarainen on virallisesti ollut koossa vuodesta 2012 lähtien, sitä ennenkin oli jo tehty monenlaisia demoja ja soiteltu yhdessä, kertoo Jouni Korhonen.

Vuonna 2016 yhtye julkaisi täyspitkän vinyylin Aallokossa ja seuraavana vuonna julkaistiin kaupungin juhlavuoden kunniaksi video Tuulen selkään ja sen yhteyteen yhtye teki kolmen kappaleen mini-cd:n.

Bobby Beg ohjaa (vas.) Markus Mehtosta Crusellin sisäkuvauksissa.

Uuden videon teossa on mukana ollut kaverien tuttu Bobby Beg. Hän on tehnyt aikanaan paljon musiikkivideoita, vaikka tällä hetkellä työskentelee pääasiassa mainosvideoprojektien kimpussa.


Uusi video ideoitiin ryhmässä, jossa Korhosen ja Begin lisäksi oli mukana uusikaupunkilainen Timo Turunen.

– Mulla oli ydinajatus, millainen siitä tulisi ja sitten WhatsApp-ryhmässä palloteltiin sitä ja kehitettiin eteenpäin, Korhonen kertoo.

Begin ajatuksena alusta asti oli, että ei tehdä perinteistä musiikkivideota vaan enemmän lyhytelokuva. Kappale soi kuitenkin koko videon ajan taustalla. Mitään varsinaisia vuorosanoja ei esiintyjillä ole, musiikin lisäksi videolla kuuluu vain joitakin ”ääniä”.

– Loppujen lopuksi kappaleen sanat ja videon teemat sopivat kuitenkin hyvin yhteen, biisin tehnyt Korhonen sanoo.

Mitään täsmällisesti toteutettavaa käsikirjoitusta ei tehty, vaan kuvaustilanteissa improvisoitiin paljon.


Bändin muut jäsenet lähtivät innolla mukaan ja he ovatkin videon päähenkilöitä. Suurimpia ongelmia kesän ja syksyn aikana aiheuttikin aikataulujen sovittaminen.

– Bändin jäsenet ovat töissä, joku on vuorotöissä, joku yrittäjä ja lisäksi piti saada kuvaaja, apulainen ja muu materiaali mukaan. Kuvauspaikkoja oli lähemmäs kymmenen ja jokaisessa kuvauksessa meni tunteja.

Korhonen myöntääkin, että projekti hieman karkasi käsistä, mutta työläydestään huolimatta tekeminen oli kivaa ja kaikki olivat siinä mukana tosissaan, mutta eivät vakavissaan. Ja se näkyy myös videossa, rento meininki välittyy hyvin katsojille.

Tämä juttu ei sisällä juonipaljastuksia, joten jokainen voi avoimin silmin saapua ensi-iltaan katsomaan videota ja tietenkin kuuntelemaan Heikki Hakkaraisen uutta musiikkia.

Hakkaraisen toinen pitkäsoitto julkaistaan keväällä ja sen viimeistely on menossa. Keikalla kuullaankin videon taustabiisin lisäksi muutakin uutta musiikkia.

Bändissä Jouni Korhonen laulaa ja soittaa kitaraa, Markus Mehtonen on rummuissa, Rose Rostedt kitarassa, Janne Vuorinen bassossa ja Santeri Väyrynen huolehtiin puhaltimista ja kurkkulaulusta.


Artikkelikuva: Heikki Hakkarainen Lyhtyjen Yössä vuonna 2017.

Yhden kohtauksen kuvauksissa oli pöytä koreana.