Lautakunta jakoi avustuksia

Eilen kokoontunut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta jakoi avustuksia kunto- ja terveysliikuntatapahtumille ja päätti suunnistuskartta-avustuksesta, teki valintoja ja antoi vastauksen kuntalaisaloitteeseen.


Kunto- ja terveysliikuntatapahtumiin haki keväällä avustusta neljä seuraa yhteensä 16:een tapahtumaan. Osa suunnitelluista tapahtumista jäi eri syistä toteutumatta ja osassa ei ollut tarpeeksi osanottajia.

Pisteytyksen perusteella jaettiin 3000 euron avustussumma seuroille seuraavasti: Kalannin Vankka 260 euroa, Pyhämaan Pyry, 701 euroa, Vakka-Rasti 1554 euroa ja Vakka-Suomen latu 484 euroa.


Suunnistuskarttojen tekoon myönnettiin Vakka-Rastille avustusta 5000 euroa. Seura on tänä vuonna julkaissut neljä uutta karttaa ja päivittänyt yhdeksää muuta. Kustannuksia on kertynyt lähes 6000 euroa.


Nuorisovaltuustokummiksi lautakunta valitsi Harri Blomqvistin.


Urheilijoiden vuosittaista huomioimista valmistelevaan toimikuntaan valittiin vuonna 2017 Sami Virtanen, Seppo Laine ja Eemil Kokkonen. Sami Virtasen tultua valituksi kaupunginhallituksen jäseneksi ja erottua lautakunnan jäsenyydestä, täydensi lautakunta ryhmää Sari Raivosella ja Harri Blomqvistilla.


Venla Laakso on keväisessä kuntalaisaloitteessaan esittänyt kaupunkiin rullaluisteluhallia.

Liikuntapalvelujen vastaavan Heidi Vuoren vastauksessa todetaan, että kaupungissa on jo nyt hyvät mahdollisuudet rullaluistelun harrastamiseen kesäkaudella ja talvella voi rullaluistella Vahterusringissä eikä liikuntapalvelut näe siksi tarpeelliseksi rullaluisteluhallin rakentamista.

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti laaditun vastauksen ja merkitsi aloitteen käsitellyksi.


Demotilassa kokoontunut lautakunta päätti myös ensi vuoden kokousaikataulunsa. Kokouksia pidetään heinäkuuta lukuun ottamatta kerran kuussa.


Artikkelikuva: Vakka-Rastin järjestämä äitienpäivän valokuvasuunnistus oli vuoden suurin kuntoliikuntatapahtuma noin 350 osanottajalla.