Nuorisovaltuuston Naakka Granger Simmonsille

Nuorisovaltuusto on vuodesta 2006 lähtien jakanut vuosittain Naakka-patsaan taholle, joka on esimerkillisesti edistänyt nuorten toimintaa. Patsas voidaan antaa henkilölle, yritykselle tai yhdistykselle. Tänä vuonna patsas luovutettiin Granger Simmonsille.

– Granger on positiivinen uusikaupunkilainen, hän on monessa mukana ja omalta osaltaan edistänyt nuorten ja perheiden asioita esimerkillisesti, luki nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kristiina Hällfors palkinnon perusteita.

– Granger on esimerkiksi auttanut monikulttuuristen perheiden asettumista Uuteenkaupunkiin. Hän on madaltanut erityisesti nuorten kynnystä tutustua uusiin asioihin ja ihmisiin, perustelut jatkuivat.

Patsas on kiertopalkinto, mutta sen mukana Nuorisovaltuusto antoi kunniakirjan ja kukat.


Granger on itse asunut Suomessa seitsemän vuotta, joten hän tietää kokemuksen kautta millaisia ongelmia muualta tullut kohtaa, kun ei tunne juuri ketään eikä osaa Suomen kieltä.

– Täällä pärjää ilman Suomen kielen osaamista joten kuten, mutta jos haluaa päästä asioissa syvemmälle, niin tarvitaan kielitaitoa, Granger sanoo.

Hän ymmärtää jo itse Suomea hyvin ja myös puhuu sitä ihan ymmärrettävästi, vaikka itse sanookin, että vasta vain joten kuten. Granger toimii Asukasluotsi-hankkeessa ja sen puitteissa auttaa uusia asukkaita kaikessa mahdollisessa.

Granger on erittäin avoin, positiivinen ja hauska ja auttaessaan käytännön asioiden järjestämisessä hän samalla tuo positiivista ilmapiiriä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, jolla saattaa lopulta olla suurempi merkitys kotoutumisessa kuin hetkellisellä käytännön avulla.

– Tuntuu OK saada palkinto, mutta samalla oudolta. Teemme hankkeessa paljon näkymätöntä työtä, mutta on hienoa, että se huomataan. Ja erityisen hienoa on, kun palkinnon saajan ovat valinneet nuoret, Granger totesi.


Nuorisovaltuusto sai naakka-patsaan vuonna 2005 Varsinais-Suomen liitolta palkintona menestymisestä liiton järjestämässä visiokilpailussa.

Seuraavasta vuodesta lähtien nuorisovaltuusto päätti pistää patsaankiertoon ja ennen Simmonsia sen on saanut 12 tahoa, sillä Kalannin Säästöpankilla patsas on ollut kahdesti. Viime vuonna patsaan sai Anitta Mäkelä.


Artikkelikuva: Naakka-patsaan Grangerille luovutti Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto eli Kristiina Hällfors (vas.), Veeti Kantola ja Anni Nuutila.