Uudessakaupungissa ehdokkaat keskimääräistä vanhempia

Uudessakaupungissa on kuntavaaleissa kaikkiaan 131 ehdokasta. Heidän keski-ikänsä on 51,9 vuotta. Se on muutamaa vuotta enemmän mitä maassa keskimäärin. Koko maan kaikkien ehdokkaiden keski-ikä on 49,5 vuotta ja Varsinais.Suomen vaalipiirissä vieläkin alempi eli 48,7.

Tilastokeskuksen tilaston mukaan vanhimmat ehdokkaat Uudessakaupungissa ovat ryhmällä muut puolueet ja valitsijayhdistykset,  jonka 11 ehdokkaan keski-ikä on 65 vuotta. Tämä ryhmä sisältää Uudessakaupoungissa skp:n kolme ehdokasta ja Pro Uudenkaupungin kahdeksan ehdokasta eikä heitä voi tilaston perusteella erotella

Seuraavaksi vanhimmat ehdokkaat on kristillisdemokraateilla 54,8 vuotta, sitten sdp:llä 52,7 ja perussuomalaisilla 52,6 vuotta.

Nuorin ehdokaskaarti on vasemmistoliitolla, heidän keski-ikänsä on 48,2 ja vain vähän vanhempia ehdokkaita on kokoomuksella, keski-ikä 48,7.

Uusikaupunkilaisten ehdokkaiden keski-iät puolueittain ovat hyvin samalla tasolla kuin vaalipiirissa kokonaisuutena, ainoa selvänä erona ovat vihretä. Vihreiden ehdokkaiden keski-ikä vaalipiirissä on kaikista alhaisin, 42,5 vuotta mutta Uudenkaupungin vihreiden keski-ikä on 50,5 vuotta.

Valtakunnallisesti ehdokkaiden keski-ikä on melko tasainen, nuorempaan suuntaan erottuvat vain vihreät ja vanhempaan suuntaan taas sdp ja kristillisdemokraatit.