USB:lle voitto, KaPalle voitto ja tasapeli

Salibandyn miesten nelosdivarissa pelattiin tänään neljäs turnaus, joka samalla oli syksyn viimeinen. KaPan miehet pelasivat Paraisilla, USB Turussa. KaPa jatkaa lohkokakkosena, mutta menetti tänään yhden pisteen, USB puolestaan avasi pistetilinsä.


Päivän avauspelissä USB kohtasi turkulaisen RK Rangersin. Monen muun kauden pelin tapaan USB aloitti hyvin ja Tommi Sippel teki pelin avausmaalin Marko Hyökyvirran syötöstä neljännellä minuutilla. Maali riittikin erävoittoon.

Rangers kuitenkin tasoitti toisen erän alkupuolella ja heti kolmannen alussa siirtyi johtoon ja erän puolivälissä teki jo kolmannen. Kun USB ei maalinteossa alkuminuuttien jälkeen onnistunut, oli tuloksena tappio lukemin 3-1.


Päivän toisessa pelissä vastaan asettui turkulainen Phantoms. USB aloitti jälleen vahvasti. Henri Hatakka teki avauserän lopussa 1-0 ja toisen erän puolivälissä Antti Levola napautti tilanteeksi jo 2-0.

Erän lopulla USB peli hajosi ja Phantoms tuli kahdella nopealla maalilla tasoihin.

Tasalukemissa mentiinkin aivan kolmannen erän loppuminuuteille asti. USB sai erän puolivälissä yrittää ylivoimalla, mutta ei onnistunut sen sijaan Antti Levola osui toistamiseen vajaa kolme minuuttia ennen loppua ja kun Phantoms yritti lopussa tasoitus ilman maalivahtia, teki Miikka Kinnala USB:n voittonumeroiksi 4-2.


USB on edelleen sarjan viimeisenä, mutta pistetili on auki ja sarjataulukossa on useita joukkueita vain piste tai kaksi edellä, joten mahdollisuuksia kevätkaudella on vaikka mihin.

USB jatkaa pelejä heti uuden vuoden jälkeen, 5.1 turnaus pelataan Maijamäen liikuntahallissa Naantalissa.


KaPa aloitti Paraisilla PK:ta vastaan. PK yllätti KaPan maalivahdin reilun kahden minuutin kohdalla, mutta sitten KaPa otti ohjat käsiinsä. Lauri Aulin tasoitti ja kolme sekuntia ennen erätaukoa Setti Pirkola vei KaPan johtoon.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. KaPa sai yrittää kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta PK kesti.

Päätöserä oli sitten sitäkin tapahtumarikkaampi. Mikael Mattila vei KaPan erässä alussa ylivoimalla 3-1 johtoon ja minuuttia myöhemmin Timo Etula teki lukemiksi jo 4-1.

PK kavensi erän puolivälissä eikä KaPa kyennyt hyödyntämään erän puolivälin ylivoimaansa. Peliaikaa oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, kun KaPa sai jäähyn ja PK otti aikalisän. Se kavensi 10 sekunnissa 4-3 ja puoli minuuttia myöhemmin eli reilu minuutti ennen loppu tulo jo tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia.

Viimeisellä minuutilla KaPa sai vielä yhden jäähyn, otti aikalisän ja PK:kin sai jäähyn, mutta lukemiksi jäivät pistejako 4-4.


Päivän toisen ottelu KaPa pelasi TPS:n kolmosta vastaan. Avauserä oli tasainen ja maaliton, mutta toisessa erässä KaPa oli tehokas.

Erän avausvaihdossa Juha Pellilä osui kahdesta vain neljän sekunnin sisään ja erän puolivälissä vajaan minuutin sisään osuivat Ilkka Penttilä ja Setti Pirkola ja KaPa johto 4-0 ja pääsi niissä lukemissa päätöserään.

Päätöserässä maaleja tehtiin vuorotahtiin, TPS aloitti ja teki kolme, KaPan puolesta osuivat Timo Etula rankkarissa ja Tomi Henttunen. Loppunumerot KaPalle siis 6-3.

KaPa jatkaa sarjan kakkosena. KaPan kausi jatkuu kotiturnauksella Pohitullissa 5.1.

Artikkelikuva: KaPan ja USB:n miesjoukkueet pelasivat tänään kumpikin nelosdivarin turnauksessa.