Avauskymppi oli Korihaiden turma

Korihait hävisi päivän tärkeän ottelun Lahtea vastaan jo avausjaksolla. Lahtelaiset paiskivat kolmosia kuppiin hengästyttävällä tahdilla ja karkasivat 17 pisteen johtoon. Loppupeli meni melko tasoissa, loppunumerot Lahdelle 87-66.

Avausjakso ei oikein muistuttanut koripalloa, jaksolla ei nähty yhtään vapaaheittoa, virheitä Korihaille vihellettiin kaksi, vieraille yksi. Pääasiassa koreja yritettiinkin kaukoheitoilla.

Lahti yritti kolmosta 11 kertaa, osui seitsemästi, Korihait yritti yhdeksän kertaa, osui kahdesti.

Korihait ei myöskään päässyt korin alle ja piti myös vieraat korin lähellä nuhteessa, eli peli oli muuten melko tasaista, mutta kolmosissa syntyi iso ero.


Toinen jakso muutti tilannetta niin, että vieraiden kolmoset lakkasivat osumasta, yhdeksästä yrityksestä yksi pussiin. Korihaiden osalta parannusta ei tapahtunut.

Pelin painopiste siirtyi korin läheisyyteen. Lahti vei levypalloja ja esti hyvin Korihaiden ajot. Sen verran Korihait sai läheltä pisteitä, että Lahti vei toisen jakson vain kolmella pisteellä ja tauolle mentiin vieraiden selvässä, mutta ei toivottomassa 47-27 johdossa.

Lahti voitti avauspuolikkaan levypallot kahdeksalla ja Korihaille tuli kolme pallonmenetystä enemmän. Kun Lahti oli siis kolmosissa selvästi tarkempi ja myös korin alta nosteli pisteitä paremmalla prosentilla, ei selvissä taukolukemissa ollut ihmettelemistä.


Tauko ei tilannetta muuttanut, Korihaiden korinteko oli vaikeaa, kaukaa ei osuttu hyvistäkään paikoista ja korin alla oli ahdasta. Lahti sai Korihaiden yritykset hyvin suljettua ja jokainen piste oli kovan työn takana.

Puolustuksessa vieraat pysyivät melko hyvin aisoissa ja Korihait alkoi voittaa myös levypalloja, mutta ero ei supistunut ennen kuin jakson lopussa, jolloin Korihait sai pienen kirin ja kavensi eron 16:een ennen viimeistä kymppiä

Päätösjakson alussa kotiyleisö elätteli vielä pieniä toiveita, mutta kolmannen kympin kiri ei saanut jatkoa vaan ero kasvoi yli 20:een jakson alkuminuuttien aikana ja loppujakso olikin pelailua ja vähemmän kentällä olleetkin pääsivät kokeilemaan.


Lahden kolmosprosentti tipahti lopulta inhimilliseksi 36 prosenttiin, mutta selvästi Korihaiden 26:tta paremmaksi. Kakkosissakin Lahti oli selvästi edellä, prosentit 65-40.

Levypallot menivät lopulta Lahdelle kahden erolla ja menetyksissä ero oli myös kaksi Lahden eduksi. Avausjakson jälkeen Korihait joutui rikkomaan useasti ja oli viimeisellä kympillä virhevaikeuksissa, mutta se ei enää peliä ratkaissut.

Casey Benson muljautti nilkkansa kolmannen jakson lopulla ja istuskeli lopun peliä penkillä jääpussi nilkassa. Tommi Lehtonen tuli tilalle ja pärjäsikin hyökkäyspäässä heittäen sisään kolme kolmosta, mutta puolustuksessa Tommi tahtoo jäädä jälkeen.

Jalen Henry teki 18 pistettä ja otti 6 levypalloa, mutta hänenkin osumatarkkuutensa oli huono. Trey Zeigler teki 12 pistettä, mutta Lahti sai hänen ajonsa hyvin pois. Reggie Dillard teki 10 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Hän tekee paljon hyviä asioita, mutta on myös hieman hidas. Tommille siis yhdeksän pistettä 12 minuutissa. Henri Ventoniemi teki kuusi pistettä, mutta otti kahdeksan levypalloa.


Kolmen voiton jälkeen tappio oli Korihaille toinen peräkkäin. Kataja-tappio oli ”sallittu,” kaksi pistettä edellä sarjassa ollut Lahti olisi pitänyt voittaa.

Nyt ero kasvoi neljään ja edessä on varsin kova loppuvuosi. Pohitulliin tulevat Kauhajoki ja Salo, vieraissa Korihait kohtaa Kotkan, Nokian ja Seagullsin. Kotka-peli on 13.12 ja kotipeli Kauhajokea vastaan Pohitullissa 18.12.


Artikkelikuva: Korihait sai avauskympin jälkeen Lahden hyökkäyspelin suhteellisen hyvin kuriin, mutta oma hyökkäys ei auennut missään vaiheessa.