Jätehuollon perusmaksuun korotus

Tekninen lautakunta korotti tiistain kokouksessaan jätehuollon perusmaksua. Omakotitalossa ja yhden tai useamman asunnon kiinteistössä maksu on asuntoa kohden 33,55 euroa vuodessa ja vapaa-ajan kiinteistössä 13,53 euroa.

Uudet perusmaksut tulevat voimaan ensi vuoden ensimmäisenä päivänä.

Jätehuollon perusmaksu otettiin käyttöön vuoden 2013 alussa. Sillä kustannetaan mm. vaarallisten jätteiden keräyksen järjestäminen, rekisterien ylläpito, hyötyjätekeräyksen järjestäminen ja kierrätyskeskuksen ylläpito.

Nykyinen perusmaksu ei ole kuitenkaan riittänyt kattamaan toiminnan kustannuksia, joten siksi maksua korotetaan.


Sorolantien uuden ylikäytäväsillan ja siihen liittyvien väyläjärjestelyjen sekä Rantakatu-Myllymäki kevyen liikenteen järjestelyjen toteuttajaksi valittiin Maanrakennus Jalonen Oy.

Urakkaan saatiin määräaikaan mennessä kymmenen tarjousta, joista Jalosen hinta urakan osalta oli halvin, 368 800 euroa (alv 0).

Hankkeelle on varattu investointiohjelmassa suoraan rahaa 340 000 euroa ja lisäksi käytössä on Liikenneturva- ja esteettömyyshankkeiden kustannuspaikalta 105 000 euroa.

Hankkeen toteuttaminen vaatii vielä kaupunginhallituksen luvan.


Lautakunta hyväksyi myös sataman alueen eteläosan eli Kalasatamantien alueen katusuunnitelmat. Esillä olon aikana ehdotukseen oli jätetty kaksi muistutusta, joihin lautakunta reagoi.

Ukinytin juttu katusuunnitelmasta löytyy tästä.


Kalannin Pappilanpolun katusuunnitelmaluonnos asetetaan nähtäville.


Nuorisovaltuustokummiksi lautakunta valitsi Eila Polojärven.


Artikkelikuva: Sorolantien ylikulun ja ympäristön katusuunnitelma.