Virhevaikeudet veivät Korihaiden mahdollisuudet

Korihait kohtasi tänään vieraspelissä Kotkan. Korihait hallitsikin alkupeliä pitkät ajat, mutta lopussa kotijoukkueen pituusylivoima ja siitä johtuneet Korihaiden virheet ratkaisivat pelin. KTP voitti lopulta 99-84.

Korihait aloitti hyvin ja onnistui hyökkäyspäässä viidessä ensimmäisessä hyökkäyksessä, kotijoukkue taas oli alussa jäässä ja Korihait johtikin kolmessa minuutissa 12-5.

Sitten KTP alkoi osua ja Korihaille tuli muutaman minuutin pisteetön jakso ja kotijoukkue tuli tasoihin. Loppujakso mentiin tasaisesti Korihaiden lievässä hallinnassa ja Korihait voittikin jakson kolmella pisteellä 25-22.

Toinen jakso oli myös tasainen. Kumpikin joukkue mokaili melko tavalla ja pistemäärät jäivät ensimmäistä kymppiä alhaisemmiksi ja puoliajalla oltiin tasatilanteessa 40-40.


Kotijoukkueen kolmoset olivat koko avauspuolikkaan hukassa, kaikki kahdeksan yritystä menivät ohi. Korihait osui ensimmäisellä kympillä neljä kertaa seitsemästä, toisella osui vain yksi kahdeksasta.

Korihait voitti levypallot kolmella, mutta menetti pallon neljästi useammin kuin KTP. Virheitä Korihaille vihellettiin 10, kotkalaisille viisi ja KTP pääsi vapaaheittoviivalla 15 kertaa, Korihait vain kolme.

KTP oli selvästi suurikokoisempi joukkue ja se pyrki usein ratkaisuihin korin alta ja silloin Korihait joutui rikkomaan. Virheet kuitenkin jakautuivat tasaisesti eikä kellään ollut kahta virhettä enempää.


Kolmannen jakson alkupuolta hallitsi Korihait ja sai eron pariin otteeseen venytettyä jo kuuteen pisteeseen, mutta jakson lopulla kotijoukkue pääsi jylläämään korin alta ja käänsi pelin pisteen johdokseen ennen viimeistä kymppiä.

Korihaiden virheiden määrä alkoi konkretisoitua ongelmina ja Trey Zeigler sai neljännen virheensä jo pari minuuttia ennen jakson loppua.

Zeigler saikin viidennen virheensä jo päätösjakson toisella minuutilla ja heti perään Jalen Henry otti neljännen virheensä, joten kotkalaisten isoille miehille homma muuttui helpommaksi.

Ero alkoikin kasvaa ja kolmessa minuutissa se johti jo kahdeksalla. Kun Henry sai viidennen virheensä 5,5 minuuttia ennen loppua, alkoi peli olla selvä.

Kun KTP alkoi lopussa vielä osua kolmosissa, niin ero venähti lopulta 15:een pisteeseen.


KTP oli alussa laiska, ja Korihailla olisi ollut mahdollisuus karata enemmänkin ja ehkä saada KTP hermoilemaan. Lopulta kotkalaisten pituusylivoima alkoi ratkoa peliä ja virheiden kautta Korihait menetti isoja pelaajiaan.

KTP pääsi myös peräti 28 kertaa vapaaheittoviivalle ja osuikin melko hyvin, Korihait pääsi vapariviivalle vain 11 kertaa.

Levypallot Korihait kotkalaisten pituusylivoimasta huolimatta voitti kymmenellä, mutta menetti pallon kahdeksan kertaa enemmän. Pelitilanneheittoja Korihait sai kahdeksan enemmän, mutta heittoprosentit putosivat melko huonoiksi, kolmoset osuivat silti paremmin kuin kotijoukkueella, mutta nekään eivät kehuttavasti.

Jalen Henry teki 22 pistettä ja otti kymmenen levypalloa, vaikka istuikin loppupelin penkillä. Casey Benson teki 17 pistettä, Trey Zeigler 13 ja Reggie Dillard 11, Dillardille myös kolme riistoa, kun niitä Korihalle yhteensä oli vain neljä.

Korihaiden seuraava peli on Pohitullissa 18.12, sitten ovat vuorossa vieraspelit Nokialla ja Helsingissä ja vuoden viimeinen ottelu on Pohitullissa 30.12 Saloa vastaan.


Artikkelikuva: Reggie Dillard pelasi pirteästi ja teki Kotkassa 11 pistettä.