Viikonloppuna jäähallissa juniorikiekkoa

Jääkiekon aluesarjat ovat joulun ajan tauolla, mutta jäähallissa pelataan tauosta huolimatta. Lauantaina hallissa pelataan neljän C05-juniorijoukkueen turnaus ja sunnuntaina UJK:n pojat kohtaavat vielä erillisessä ottelussa Rauman Lukon.

– Tarkoitus on saada pojille kovia pelejä myös tauon ajaksi, jotta pelituntuma ei katoa. Kohtaamme lauantaina HC Nokian ja Naantalin VG:n vastaavan ikäluokan pojat ja sunnuntaina siis Lukon, kertoo joukkueen valmentaja Petri Elo.

UJK:n 05-syntyneiden eli C2-poikien syyskausi länsirannikon AA-sarjassa sujui erinomaisesti. Yhdeksän joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa UJK voitti 12 peliä, pelasi yhden tasan ja hävisi kolme. 25 pisteellä irtosi sarjavoitto, kakkoseksi jäänyt Ässät keräsi yhtä monta pistettä, toiset jäivät selvästi.

– Harjoitukset pyörivät joulutauollakin normaalisti kolme kertaa viikossa.


Nokia, Lukko ja VG ovat syksyn pelanneet astetta kovemmassa sarjassa eli AAA-sarjassa, joten sen perusteella vastus tulee olemaan sopivan kova.

– Saamme lisäksi vahvistukseksi vuotta vanhemmat Lukon C1-pojissa SM-sarjassa pelaavat UJK-kasvatit Eevert Lastulan, Niklas Halosen ja Jaani Peuran. Haemme peleistä hyviä tuloksia, jos voittoja ei tule niin ainakin pistämme vieraat koville.

Lauantaina UJK kohtaa kello 12:00 HC Nokian, 13:30 pelaavat Lukko ja VG, 15:30 UJK kohtaa VG:n ja päivän lopuksi kello 17:00 Lukko ja Nokia ottavat yhteen.


– Lauantain pelit pelataan 3×15 minuutin peleinä, sunnuntain Lukko-UJK pelataan normaalina 3×20 minuutin pelinä, kertoo Lukon joukkueen valmentajana toimiva uusikaupunkilainen Tom Nyberg.

Sunnuntain UJK:n ja Lukon kohtaaminen alkaa kello 14:n tienoissa.

– Olemme syksyn aikana lisänneet muutenkin ikäluokassa yhteistyötä Lukon ja UJK:n välillä, poikia ovat olleet mukana toisen joukkueen peleissä. Lukon treeneissä käy myös yksi poika, joka pelaa kuitenkin UJK:ssa. Enemmänkin oli tarkoitus tehdä yhteistyötä, mutta ikäluokka ei Raumallakaan ole kovin suuri ja loukkaantumiset ovat lisäksi sekoittaneet.


Artikkelikuva: Tom Nybergin (vas.) valmentamat Lukon C2-pojat kohtaavat sunnuntaina jäähallissa Petri Elon valmentamat UJK:n C2-pojat, lauantaina joukkueet pelaavat Nokiaa ja VG:tä vastaan.