SM-sarja karkasi RJK:n ringettetytöiltä

RJK:n eli UJK:n ja Raision RNK:n yhteisen B-tyttöjen ringettejoukkueen loppusyksy meni hieman poskelleen. SM-karsintasarjaa pelanneet tytöt olivat vielä marraskuussa hyvissä asemissa ajatellen varsinaiseen SM-sarjaan pääsyä, mutta viisi viimeistä peliä eivät tuoneet pistettäkään.

Karsintasarja pelattiin 14 joukkueen yksinkertaisena sarjana eli jokaiselle joukkueelle tuli 13 peliä. RJK voitti viisi peliä ja hävisi kahdeksan, maaliero oli 63-95.

Marraskuun alussa UJK voitti Uudessakaupungissa Blue Ringsin ja oli selvästi seitsemän joukossa, mutta sitten alkoivat loukkaantumiset ja sairastumiset häiritä. Myös otteluohjelma antoi hieman väärän kuvan, sillä UJK kohtasi kahdessa viimeisessä pelissä sarjan selvästi kaksi parasta joukkuetta.

RJK hävisikin niille suurinumeroisesti saaden kahdessa pelissä aikaan vain yhden maalin. Päätöspelit veivät maalieronkin pahasti miinukselle, ilman niitä maaliero olisi ollut vain lievästi miinuksella.


SM-sarjapaikasta RJK jäi lopulta viisi pistettä, joten yhdestä tai kahdesta pelistä se ei ollut kiinni. Varsinainen SM-sarja ja B-ykkönen pelataan keväällä.

RJK:n tehokkain pelaaja syksyllä oli Helmi Silokivi, joka teki 12 maalia ja antoi 16 maalisyöttöä eli keräsi yhteensä 28 tehopistettä. Neea Männistö keräsi 20 pistettä, Josefina Routi 18, Emmi Metsä-Tokila 17 ja Enni Ojala 16.


Artikkelikuva: RJK ei selvinnyt ringetessä keväällä pelattavaan SM-sarjaan.