Karhu kesti Korihaiden hyökkäyksen

Lähelle pääsi Korihait tänään sarjapisteitä, mutta hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu kesti Korihaiden loppurynnistyksen ja voitti 81-79. Sankarin viittaa oli loppusekunneilla tarjolla Casey Bensonille, mutta kolmonen osui vain korirautaan ja sarjapisteet lähtivät Pohjanmaalle.

Ottelu oli harvinaisen tasainen, eikä suuri irtiottoja nähty. Korihaiden suurin pisteputki oli seitsemän, Karhun kuusi. Lievässä vieraiden johdossa mentiin, Korihait johti parhaimmillaan kahdella, Karhu johti suurimmillaan avauskympillä seitsemällä pisteellä.

Avauspuolikas mentiin kovalla intensiteetillä ja puolustuspelissä molemmat joukkueet olivat alusta asti työhaalarit päällä. Korihait oli alussa hieman huolimaton ja nosteli korin alta ohi tai menetti palloja, mutta jakson loppu oli hyvä ja ensimmäinen kymppi oli tasan 18-18.


Toisellakin jaksolla Karhu kulki muutaman pisteen edellä, mutta jakson lopulla se mokasi muutaman hyökkäyksensä ja Korihait iski ja pääsi kahden pisteen taukojohtoon.

Korihait voitti avauspuolikkaan levypallot ja osui kolmosissa ihan kivasti. Kakkosten osumaprosentti oli alussa alle 30:n, mutta nousi puolikkaan lopulla lopulta 50:een. Menetyksiä Korihaille kirjattiin 10, Karhulle seitsemän.


Toisen puolikkaan Korihait aloitti hermoilemalla muutaman helpon menetyksen ja Karhu siirtyi johtoon. Hieman pelin intensiteetti laski alkupuolikkaasta, mutta edelleen korien tekeminen tehtiin kummallekin joukkueelle vaikeaksi. Ero pysyi koko jakson 1-5 pisteen välillä ja päätöskympille mentiin vieraiden kolmen pisteen johdossa.

Päätösjakso jatkoi samaa rataa. Korihait pääsi 34. minuutin kohdalla hetkeksi tasoihin, mutta muuten Karhu johti 2-4 pisteellä.

Toisen kerran Korihait tuli tasoihin 19 sekuntien ennen loppua. Seuraavassa Karhun hyökkäksessä Korihaille vihellettiin virhe ja Karhu pisti molemmat vapaaheitot sisään.

Peliaikaa oli jäljellä 4,5 sekuntia, kun Korihait sai aikalisän jälkeen aloittaa sivurajalta Karhun kenttäpuoliskolta. Vapaata heittopaikkaa ei pystytty luomaan ja Casey Benson yritti ahdistettuna kolmosta, joka osui korirautaan ja siitä ulos.


Korihait voitti levypallot lievästi, mutta menetti pallon seitsemän kertaa enemmän kuin Karhu. Kakkosissa Karhu oli tarkempi, kolmosissa Korihait.

Eniten pisteitä teki jälleen Jalen Henry, 17 ja hän otti myös kuusi levypalloa, kuten 15 pistettä tehnyt Trey Zeigler. Uusi mies Richaud Pack antoi positiivisen kuvan, hän säästeli heittoaan, mutta ajoi vahvasti korille. Miikka Marttinen teki 12 pistettä ja Casey Benson 10. parhaan +/- tilaston esitteli Elias Eerikinharju, hän teki seitsemän pistettä.

Korihait pelaa vielä ennen joulua 20. päivä Nokialla, välipäivinä on vieraspeli Hensklingissä 28. päivä ja kotiottelu Pohitullissa 30. päivä Vilpasta vastaan.


Artikkelikuva: Richaud Pack pelasi ensimmäisessä Korihait -ottelussaan pirteästi.