Väkiluvun lasku pysähtyi marraskuussa

Kesästä alkanut kaupungin asukasmäärän lasku pysähtyi marraskuussa ja kääntyi jopa lievään kymmenen hengen kasvuun. Uusikaupunkilaisia oli Tilastokeskuksen uunituoreen väestön ennakkotilaston mukaan marraskuun lopussa 15530.

Kesäkuussa asukkaita oli vielä 15690, josta kesän ja alkusyksyn aikana tultiin alaspäin 170:n hengen verran, nyt lasku näyttää siis päättyneen. Yksi kuukausi on tietenkin liian lyhyt sen pidemmälle menevien johtopäätösten tekoon, varsinkin kun naapurikunnissa asukasluku sahasi.

Laitilalaisten määrä laski marraskuussa 25:llä ja Pyhärannan kahdella. Taivassalon asukasluku pysyi ennallaan, Vehmaan kasvoi viidellä ja Kustavin peräti 11:llä. Absoluuttisesti luku ei ole suuri, mutta prosentuaalisesti Kustavin asukasluku kasvoi marraskuussa 1,2 prosentilla.


Vuoden 2016 loppuun verrattuna Uudenkaupungin asukasluku on nyt 126 henkeä korkeampia, muiden Vakka-Suomen kuntien asukasmäärä on kasvanut yhteensä 74 hengellä eli alueen kokonaisasukasluku on kasvanut 200:lla.

Kuntien väliset erot ovat kuitenkin suuria ja omituisen poikkeuksen muodostaa Pyhäranta, jonka asukasluku on vajaassa kolmessa vuodessa vähentynyt 62:lla.

Laitilassa kasvua on vuoden 2016 lopusta 68 henkeä, Vehmaalla 21, Taivassalossa 14 ja Kustavissa 33, joka kunnan reilun 900 asukkaan kokoon nähden on merkittävä kasvu.