Umpisurkea alku vei Korihaiden mahdollisuudet

Korihait pääsi tänään Nokialla kotijoukkueen kimppuun otollisessa tilanteessa, sillä BC Nokialta puuttui loukkaantumisen vuoksi neljä miestä. Korihaiden alku oli kuitenkin umpisurkea eikä loppukiri enää riittänyt, vaan Nokia otti pisteet lukemin 88-82.

Nokian kotikentän korit oli asennettu jotenkin oudosti, eikä Korihait tahtonut alussa löytää niitä millään. Avauskori syntyikin vasta yhdeksännellä yrityksellä 3,5 minuutin pelin jälkeen ja siinä vaiheessa kotijoukkue oli tehnyt jo kymmenkunta pistettä.

Avauspisteet eivät kuitenkaan avanneet Korihaiden peliä vaan ongelmat hyökkäyspäässä jatkuivat. Jarno Nikulan toisella aikalisällä kolmisen minuuttia ennen jakson loppua Korihailla oli koossa vasta viisi pistettä ja pelitilanneheittojen onnistumisprosenttia 14 eli kaksi 14:stä. Kaiken lisäksi molemmat vaparit olivat menneet ohi. Kotijoukkue oli tehnyt 23 pistettä.

Jakson loppuminuutit menivät tasaisesti ja Nokia voitti jakson 27-11. Siitä oli varmaan helppo lähteä jatkamaan peliä.


Toisella jaksolla Korihait alkoi osua vähän useamminkin ja vaikka peli ei vieläkään näyttänyt läheskään samalta kuin keskiviikkona Kauhajokea vastaan, alkoi ero pikku hiljaa kaventua.

Se oli jakson loppupuolella jo alle kymmenessä pisteessä, mutta sitten palattiin taas avausjakson meininkiin, eli Korihait heitti ohi ja kotijoukkue osui. Nokia voitti jakson lopulta pisteellä ja johti tauolla 48-31.


Levypallot ja menetykset menivät avauspuolikkaalla tasan, mutta osumaprosentit olivat selvästi kotijoukkueen puolella. Kolmosissa tosin kumpikaan ei onnistunut, Nokia osui kerran seitsemästä, Korihait kahdesti 15:stä, mutta kakkoset Nokia pisti sisään kaksi kolmesta, Korihait yksi kolmesta.

Korihait sai avauspuolikkaalla 41 pelitilanneheittoa, joista osui 11, kotijoukkue heitti 31 kertaa, mutta osui 17 kertaa.

Nokia sai turhan helposti Korihaiden puolustuksen auki ja nosti helppoja pisteitä korin alta.

Korihaiden 13:sta puolustuslevypallosta Casey Benson otti yhdeksän.


Kolmas jakso eteni pitkään Nokian selvässä johdossa, mutta jakson lopulla Corey Benson alkoi saada kolmoset osumaan ja kun Vesa Heinonen nappasi pallon nokialaisilta korin alla ja Rihaud Pack iski kolmosen, niin ero olikin äkkiä yhdeksässä ja Nokia otti aikalisän.

Loukkaantumisista kärsivät kotijoukkue alkoi myös joutua virhevaikeuksiin ja kun eri päätöskympille lähdettäessä oli 11 pistettä, niin peli ei ollut vielä pelattu.


Päätösjaksolla Korihaiden kiri jatkui, mutta ero kapeni turkastuttavan hitaasti. Kuutisen minuuttia ennen loppua, kotijoukkueen aikalisällä, ero oli vielä seitsemän pistettä.

Lähimmillään Korihait pääsi neljän pisteen päähän kolmisen minuuttia ennen loppua, mutta siihen kiri päättyi. Heitot alkoivat mennä ohi ja kotijoukkue pääsi muutaman kerran tekemään masentavan helpon korin. Ero repesi reilussa minuutissa kymmeneen pisteeseen.

Mutta Korihait tuli vielä, kaksi onnistunut kahden pisteen hyökkäystä ja Henryn kolmonen toi Korihait kolmen pisteen päähän. Seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue sai kaksi vaparia ja hyödynsi ne ja johti viidellä kun peliaikaa oli vielä 23 sekuntia.

Korihaiden hyökkäys päättyi kuitenkin menetykseen ja joutui katkaisemaan Nokian hyökkäyksen EU-virheellä ja peli oli selvä.


Korihait voitti levypallot lopulta selvästi ja myös menetyksiä oli yksi vähemmän kuin kotijoukkueella, mutta pallonhallintoja ei kyetty kääntämään pisteiksi samalla tavalla kuin kotijoukkue. Korihait heitti 76 pelitilanneheittoa, kotijoukkue 58. Loppua kohden Korihaiden tarkkuus hieman parani, mutta se ei surkea alun jälkeen ollut ihme. Kakkoset osuivat lopulta 50 prosenttisesti ja kolmoset 30 prosenttisesti.

Kolmosten tarkkuudessa Nokia jäi jälkeen, mutta kakkosissa oli selvästi parempi. Nokia pääsi myös vapaaheittoviivalle peräti 36 kertaa, joista se teki 27 pistettä, Korihait sai yrittää ykköstä 1+ kertaa.

Jaken Henry teki 24 pistettä, Trey Zeigler 21 ja Casey Benson 17. Benson otti myös 11 levypalloa.


Korihait kohtaa tänä vuonna vielä sarjan kaksi kärkijoukkue, Seagullsin Helsingissä 28.12 ja Vilppaan Pohitullissa 30.12.

Artikkelikuva: Jalen Henry teki eniten pisteitä Nokialla.