Korihaiden minipojat aluemestariksi

Korihaiden 2005 syntyneet minipojat osallistuivat mennellä kaudella ikäluokkansa korkeimmalle sarjatasolle, läntisen alueen 1-divisioonaan. Syyskaudella voitot olivat tiukassa ja sarjasijoitus oli tasaisessa sarjassa viides. Kevätkaudella pelit alkoivat sujua aivan toisenlaiseen tahtiin ja joulutauon jälkeisissä peleissä ainoastaan kaarinalainen Ura Basket osoittautui ukilaisia paremmaksi ja aluefinaaleihin lähdettiin sarjan toiselta sijalta.

Viime viikonlopun finaalipeleissä Salossa välierävastustajaksi asettui sarjakolmonen Salon Vilpas. Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana peräti viisi kertaa ja kotijoukkue Vilpas oli vienyt nimiinsä neljä ensimmäistä kamppailua, Korihaiden voittaessa viimeisen ottelun kotona selkein numeroin.

Välierässä Korihait jatkoi siitä mihin Vilpasta vastaan oli edellisessä pelissä jääty ja paineli ottelun alussa 8-0 johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasoittui, kun myös kotijoukkue sai muutaman onnistumisen hyökkäyspäässä. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut suuremmin epäselvyyttä, vaan vierailijat pitivät johtoaseman hallussaan koko ottelun ajan ja finaalipaikkaa tuuletettiin vähäkorisen ottelun päätteeksi lukemin 32-24.

– Ottelussa näkyi muutaman viikon pelitauko sekä välieräjännitys. Koko joukkueen hieno puolustus ja viimeisellä jaksolla parantunut pallonliike ratkaisivat ottelun lopulta meille, tiivisti valmentaja Ville Vuorinen.

 

Aikalisällä, Jukka Järvinen antaa ohjeita.

Finaalissa vastaan asettui Ura Basket, joka oli voittanut Korihait kauden aikana kolme kertaa. Nytkin ottelu alkoi kaarinalaisten hallinnalla ja viiden minuutin pelin jälkeen oltiin tilanteessa 6-11. Pikkuhiljaa ottelun edetessä Korihait sai puolustusta pitämään ja hyökkäyksen kulkemaan ja puoliajalla oltiin tasatilanteessa 22-22.

Toisen alku mentiin tasatahtiin, kunnes vähän ennen viimeistä taukoa Korihait sai pienen kirivaihteen päälle ja päätöserään lähdettiin Korihaiden johtaessa kuudella pisteellä (34-28). Viimeisen kympin ensimmäiset minuutit Korihait pelasi hurmiossa, koko joukkueen onnistuessa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ja johto kasvoi lähes 20 pisteeseen.

Ottelu ratkesi lopullisesti pari minuuttia ennen loppua tilanteessa 50-33, jonka jälkeen Korihaiden pelaajien hieman jo väsähtäessä Ura Basket pääsi kaunistelemaan lukemia. Päätössummerin pärähtäessä kultamitalit pujotettiin Korihaiden kaulaan lopputuloksella 54-41.

Korihaiden voiton avaintekijöinä olivat koko joukkueen uhrautuva puolustuspeli ja tasaisuus hyökkäyspäässä. Parhaina pistemiehinä kunnostautuivat Viljami Arvonen (16), Aatami Hyytiä (16), Saku Järvinen (12) ja Ukko Lehtonen (8), mutta kaikki 11 pelaajaa pääsivät haistelemaan finaalitunnelmaa ja pelasivat tärkeitä minuutteja voiton eteen. Aluemestaruus oli Korihaille ensimmäinen sitten kauden 2009-2010, jolloin 1-divisioonan voittivat sekä B- että mikropojat.

– Kauden paras peli tuli oikeaan paikkaan ja saatiin hienolle kaudella loistava päätös. Koko joukkue harjoitteli tunnollisesti syksystä lähtien ja kun pienet loukkaantumiset ja sairastelut saatiin keväällä taka-alalle, niin pelaajien henkilökohtaisen kehityksen kautta myös joukkueen peli lähti rullaamaan. Finaalivoitto Urasta oli tälle joukkueelle ensimmäinen voitto kaarinalaisista koko joukkueen historian aikana, sanoi valmentaja Jukka Järvinen

 

Korihaiden joukkueessa pelasivat Aleksi Ankelo, Viljami Arvonen, Eero Haapanen, Aatami Hyytiä, Aaron Järvelä, Saku Järvinen, Veikka Kuisma, Oskari Lalla, Ukko Lehtonen, Luka Saarinen ja Casper Ämmälä. Joukkueen valmentajina toimivat Jukka Järvinen ja Ville Vuorinen, sekä joukkueenjohtajana Sirkka-Leena Haapanen.

 

Sekä artikkelikuva että aikalisäkuvan on ottanut Arttu Lehtonen.