Captain’s Makasiini sai uuden omistajan

Kaupunginlahden rannalla sijaitseva Captain’s Makasiini on toukokuun alussa siirtynyt uudelle omistajalle. Ravintola on nyt kiinni ja siellä tehdään ”pientä pintaremonttia,” ja se avautuu uudistuneena äitienpäiväksi.

Ravintolan osti Rainer Nyman. Hän on kotoisin Maskusta ja toiminut ravintola-alalla jo lähes parikymmentä vuotta, ensin toisen palveluksessa ja viime vuosina yrittäjänä.

– Uusikaupunki on tuttu muutaman vuoden takaa, olin Pääkön Tapsan kanssa Pursiseuran Paviljongilla vuodet 2009 ja 2010 ja siitä lähtien olen haaveillut, että tulen tänne takaisin, Nyman kertoo.

Hän onkin todella tyytyväinen, kun Makasiinin entisen omistajan kanssa saatiin sopimus aikaiseksi. Avaimet hän sai toukokuun alussa ja saman tien alkoi remontti.

 

Nyman on ehtinyt työskennellä isoissa paikoissa mm. Turussa, Helsingissä ja Ahvenanmaalla ja viimeksi Lapin matkailukeskuksissa.

– Levillä minulla on viime marraskuusta lähtien ollut 30-paikkainen tilausravintola ja 100-paikkainen a la carte -ravintola. Olin siellä töissä jo useampana talvena ennen.

Captain’s Makasiini sopii talvipaikkojen sekaan kuin kinkku pizzaan, nyt on tekemistä ympäri vuoden.

– Makasiini pistetään kiinni elokuun viimeisen viikonlopun jälkeen, pakataan kamoja pari päivää ja lähdetään Leville ruskakaudeksi. Toivottavasti ennen varsinaista talvisesonkia jää vähän rauhallista aikaa, että saa lomaakin pidettyä.

 

Remontin Nyman tekee niin pitkälle oman porukkansa kanssa kuin mahdollista, mutta myös paikallisia yrityksiä hyödynnetään.

– Remontissa on mukana kokki, tarjoilija ja tyttöystävä. Syksyllä tehtiin jo Levillä iso muutos ja nyt tämä rutistus on myös kova, aamuseitsemältä aloitetaan ja iltamyöhään jatketaan, valmista pitää olla äitienpäiväksi, koska niin on mainostettu.

Rakennuksessa tehdään pintaremontti, keittiötilaa laajennetaan siirtämällä pizzanpaistouuni yläkertaa ja siirtämällä tiskiä hieman eteenpäin. Keittiökalusteet ja seinäpinnat uusitaan lähes kokonaan.

– Terassikin menee kokonaan uusiksi, siitä tulee samanlainen puinen kuin rannan muissakin ravintoloissa ja kalusteet uusitaan. Paikkoja sisällä on remontin jälkeenkin 41, terassille mahtuu sitten 141.

Nimenä Captain’s Makasiini tulee säilymään, logoa hieman uusitaan ja samoin kotisivut ja facebook-sivut uudistuvat.

 

– Ruokalista tulee uuden keittiön myötä uudistumaan, mutta vanha pizzalista ja -resepti tulee pääosin säilymään, jotain pientä muutosta listaan ehkä tulee.

Erilaisia alku- ja jälkiruokia tulee olemaan enemmän ja mm. jäätelöt tehdään itse. Ruoka on hyvää ja itse tehtyä, valmisteita ei juurikaan käytetä.

– Täytyy myöntää, että ruokalista on vielä vähän vaiheessa, kun tämä remontti on vienyt kaiken ajan, mutta kyllä sekin pitää viimeistään viikonloppuna miettiä.

Myös ohjelmapuolta tulee kesällä olemaan. Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta periaate tulee olemaan se, että ohjelmailtoja on säännöllisesti, jotta ihmiset saadaan tottumaan siihen.

– Aukioloajatkin ovat vielä mietinnässä, joskus päivällä avataan. Lounastarjonnankin suhteen ajatukset ovat tällä hetkellä fifty-sixty, todennäköisesti lounas tulee, mutta ei buffet-lounas vaan valmiita annoksia.

 

Artikkelikuva: Captain’s Makasiinin terassia ja sisätilojakin hallitsevat vielä erilaiset Makitat, mutta uusi omistaja Rainer Nyman sanoo, että äitienpäivänä kaikki on kunnossa.