Muntilan tuulipuiston rakentaminen aloitettu

Muntilan tuulipuiston ensimmäiset infotilaisuudet pidettiin Paanulassa vuoden 2012 keväällä.

Lokalahden Muntilan alueelle on rakenteilla kolme tuulivoimalaa. Hanke on ollut vireillä jo kauan ja sinä aikana rakennuttajakin on vaihtunut ja myllyjen määrä pudonnut kolmeen.

Alun perin Muntilan tuulipuistoa lähti viemään eteenpäin Taaleritehdas. Se järjesti asiasta yleisötilaisuuksia ja esittelyjä vuonna 2012 ja silloin puhuttiin, että rakentaminen alkaa syksyllä. Valitusten vuoksi hanke on kuitenkin viivästynyt.

Tällä hetkellä hanketta vie eteenpäin ABO Wind -niminen yritys. Se on pörssiyhtiö, jonka pääkonttori on Saksassa. Suomeen yritys laajeni vuonna 2013.

ABO Windillä on menossa muutama muukin vastaava hanke eri puolilla Suomea ja siksi se Muntilan puiston rakentamisessa käyttää alihankkijaa.

– Rakentaminen on aloitettu tieyhteyksien tekemisellä, samalla

 

rakennetaan kullekin kolmelle myllylle nostokenttä ja perustukset, kertoo ABO Windin Suomen maajohtaja Aapo Koivuniemi, joka vastaa Muntilan hankkeesta.

 

 

ABO Wind hankki Muntilan alueen oikeudet keväällä. Koivuniemi arvelee, että edellinen omistaja kyllästyi odottamaan ja luopui siksi hankkeesta.

– Saimme suhteellisen valmiit suunnitelmat, joita tosin piti jonkin verran muokata, mutta siksi pääsimme melko nopeasti rakentamisen alkuun.

Muntilassa luvat olivat kunnossa ja rakennusluvista tehdyt valituksiin saatu ratkaisut. Sopimuksen mukana tuli myös voimaloiden tilaukset.

– Alueelle tulee kolme voimalaa, ei enempää. Alun perin niitä kai oli suunnitelmissa enemmän, mutta neuvottelujen ja suunnittelun edetessä kolme jäi jäljelle.

Kolme on kuitenkin riittävä määrä, jotta rakentaminen kannattaa. Hankkeen viivästyminen alkuperäisestä on ollut eräällä tavalla etukin.

– Nyt tulevat myllyt ovat uusinta tekniikkaa ja todella hiljaisia. Niitä päästään asentamaan syksyllä ja tavoite on, että energiantuotanto saadaan alkuun tämän vuoden aikana.

Kolmen myllyn napakorkeus on 114 metriä ja roottorin pituus 65 metriä eli kokonaiskorkeus on 179 metriä.

Artikkelikuva Muntilan tuulipuiston tulotien teosta. Se ja karttakuva ABO Windin.

Kolme tuulimyllyä tulevat Mustajärven pohjois- ja koillispuolelle mäkien päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.