Salmen pientaloalue sai hallituksen hyväksynnän

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan Salmelle suunnitellun pientaloalueen jatkokehityksen. Teijo-Talot Oy ja Retonar Oy suunnittelevat ensimmäisessä vaiheessa alueella noin 40 pientalon kokonaisuutta.

Alueesta tulisi yhtiöiden mukaan puutarhamainen pientalojen alue. Tontit olisivat pieniä, noin 300-400 neliötä, mutta myös talot olisivat pieniä, noin 50 neliötä. Talon lisäksi tontilla voisi olla varasto/saunarakennus ja kasvimaa.

Ensimmäisessä vaiheessa pientaloja tulisi alueelle noin 40.

Taloista tehtäisiin 5-10 asunnon kokoisia asunto-osakeyhtiöitä. Osa olisi omistusasuntoja, osa vuokra-asuntoja.

Talot rakennetaan valmiiksi Teijo-Talot Oy:n tiloissa ja toimitetaan paikalleen valmiina. Yhtiöiden mukaan valmius talojen tekemiseen on olemassa hyvin nopeasti, kun alueen muut valmiudet eli tiet ja kunnallistekniikka ovat kunnossa. Tavoite on alkukesä 2018.

 

Kaupunginhallitus päätti varata Retonar Oy:n toivoman alueen Kartanonkadun luoteispuolelta kahdeksi vuodeksi.

Samalla hallitus päätti käynnistää alueen asemakaavoituksen. Tontin ja alueen koko määritellään asemakaavassa. Luovutusehdot määritellään kaavan vahvistamisen jälkeen.

Kauounki myös sitoutui alustavasti toteuttamaan alueen kunnallistekniikan rakentamalla ensimmäisen vaiheen kulkuyhteydet sekä vesi- ja viemäriliittymät.

Artikkelikuvassa pientalojen julkisivut, suunnitelmat on tehnyt arkkitehtitoimisto RCo Oy.