Tätäkö on yhteistyö?

Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten edustajat tapasivat tänään tiistaina koalition eli Sdp:n, ProUkin, Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien edustajat tilaisuudessa, jota koalition puolelta kutsuttiin neuvotteluksi.

– Ei ollut kyseessä mikään neuvottelu, vaan meille todettiin tilanne. Meille kolmelle jäi viisi hallituspaikkaa, ykkösvarapuheenjohtajuudet valtuustossa ja hallituksessa sekä lautakunnista sosiaali- ja ympäristöterveydenhuollon puheenjohtajuudet sekä Uudenkaupungin Veden johtokunnan puheenjohtajuus, kertoi kokoomuksen Jyrki Santala.

Kaiken lisäksi edellä mainituista sosiaalilautakunta ja ympäristöterveydenhuollon lautakunta loppuvat, kun soteuudistus astuu voimaan.

Kolmikko oli odottanut neuvottelukutsua, mutta nyt kävi niin, että koalitio julkisti mitä se ottaa ja sen jälkeen piti ”neuvottelun.”

– Kovasti koalitio on mediassa puhunut yhteistyön tarpeesta tulevaisuudessa, mutta tällaisella toiminnalla se itse luo vastakkainasettelua.

 

Santala sanoo myös, että koalition pääneuvottelija tapasi aiemmin keväällä kokoomuksen edustajat vasta päivä sen jälkeen, kun koalitio oli jo tehnyt sopimuksen, joten mitenkään avoimella asenteella sitäkään yhteydenottoa ei tehty.

– Kaikista oudointa oli se, että koalition pääneuvottelija Helena Vartiainen oli kovasti järkyttynyt, kun meillä ei ollut illan ”neuvottelussa” listaa valmiina eri paikoille valittavista henkilöistä. Ei tietenkään ollut, koska tulimme neuvotteluihin paikkajaosta.

Santalan mukaan Uudenkaupungin kannalta tilanne on erittäin murheellista erityisesti siksi, että kaikki nykyhallituksessa olevat puolueet on Uudessakaupungissa sivuutettu.

– Uskoisin, että esimerkiksi positiivisen rakennemuutoksen avustuksista neuvoteltaessa meillä olisi ollut huomattavasti paremmat mahdollisuudet saada toiveita läpi kuin oppositiopuolueiden edustajilla.

Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset käsittelevät syntynyttä tilannetta seuraavaksi omissa paikallisjärjestöissään.