Muistamisia valtuustossa

Valtuuston kokouksessa muistettiin kahta kokenutta poliitikkoa, joille maanantain kokous oli viimeinen. Viimeiset kaksi kautta valtuustoa johtanut Jouko Antola ja jokin aika sitten 70 vuotta täyttänyt Matti Valkeinen eivät enää kevään vaaleissa olleet ehdolla.

Antolaa kiitti ensin valtuuston vanhin jäsen Maj-Brit Varpe. Hän totesi, että Antola on ollut puheenjohtajana oikeudenmukainen ja kohdellut kaikkia valtuutettuja tasapuolisesti.

 

Virallisen kiitospuheen Antolalle piti valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Juha Nevavuori.

– Varapuheenjohtajana saan oikeuden ja kunnian kiittää sinua. Aloitit luottamushenkilönä kuluttajalautakunnan jäsenenä vuonna 1980 ja siitä lähtien olet ollut mukana hyvin monessa lautakunnassa, toimikunnassa ja johtokunnassa. Kaupunginhallituksessa olit 2003-2008 ja sen jälkeen olet yhtäjaksoisesti johtanut kaupunginvaltuustoa.

– Kaupungin ja sen asukkaiden eteen tekemäsi työ on mahtava ja korvaamaton.

Nevavuoren mukaan Antola tunnetaan hyvin asioihin perehtyvänä ja asiallisena henkilönä, joka on johtanut valtuustoa tasapuolisesti.

– Olet antanut meille valtuutetuille mahdollisuuden keskustella ja jopa yllyttänyt keskustelemaan ja siten hakemaan yksimielisyyttä asioihin. Kiitokset meidän valtuutettujen ja viranhaltijoiden puolesta näistä vuosista.

 

Matti Valkeinen (vas.), kaupunginjohtaja Atso Vainio, hallituksen varapuheenjohtaja Mauri Kontu, talouspäällikkö Anne Takala ja valtuuston puheenjohtaja Jouko Antola.

Huhtikuussa 70-vuotta täyttänyttä syntymäpäiväsankari Matti Valkeiselle piti puheen puheenjohtaja Jouko Antola.

– Olet toiminut pitkään erilaisissa kunnan ja kaupungin luottamustehtävissä, ensimmäinen luottamustehtäväsi oli palolautakunnan puheenjohtaja vuonna 1980 ja kotikuntasi oli silloin Lokalahti.

Uudenkaupungin valtuustossa Valkeinen on ollut vuodesta 2001 lähtien, päättyvällä valtuustokaudella hän on ollut sosiaalilautakunnan puheenjohtaja.

– Olet hyvin esimerkillinen luottamushenkilö, olet tunnollinen, olet tarkka, olet ahkera ja otat aina asioista selvää. Toimit hyvin perusteellisesti kulloisessakin tehtävässäsi.

Antola onnitteli Valkeista syntymäpäivän johdosta ja kiitti häntä vuosista, jotka hän on luottamustoimissa toiminut kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi.