Sosiaalilautakunta hankkii sähköisiä asiointipalveluja

Sosiaalilautakunta päätti viime viikon kokouksessaan hankkia Medbit Oy:ltä kaksi palvelukokonaisuutta. Toiseen sisältyy terveydenhoitoyksikön videoneuvottelusovellus ja toisella kotihoidon käyttöön tarkoitetut tabletit, joilla voidaan käydä videoneuvotteluja.

Sähköisten palvelujen käyttöönottoon on kannustanut mm. Varsinais-Suomen sote-muutosjohtaja. Sähköiset palvelut nähdään osana kilpailukykyisen sote-palvelutuotannon rakentamista.

Se vaatii palveluprosessien muuttamista ja uudenlaisten palvelujen käyttöönoton pilotointia. Uusikaupunki on mukana mm. ikäihmisten kotihoitoa kehittävässä KomPAssi hankkeessa sekä Lupa auttaa -hankkeessa, joka suuntautuu lapsi- ja perhepalveluihin.

 

Medbit Oy, joka on Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin tytäryhtiö, josta V-SShp omistaa 65 prosenttia, on tehnyt tarjouksen asiointipalveluista.

Sosiaalilautakunta päätti hankkia tarjouksen perusteella Videovälitteiset asiakaspalvelut -ratkaisun, johon sisältyy sekä terveydenhoitoyksikön etävastaanottoratkaisu että kotihoidon videoneuvottelupaketti.

Esimerkiksi terveydenhoidon etävastaanottokokonaisuus, yksikön kaikille potilaille ja kymmenelle henkilökunnan edustajalle maksaa kuukaudessa 780 euroa, aloitusmaksu on 1448 euroa.

Kotihoitoyksikön videoneuvotteluratkaisu viidelle ammattilaiselle ja 20 potilaalle maksaa 1700 euroa kuussa ja kiinteitä aloituskuluja tulee lähes 10 000 euroa.

Tarjoukseen ei sisälly tarvittavia oheislaitteita, kuten web-kameraa tai kuulokemikrofonia.

Kaupunki tarkentaa kartoituksen jälkeen, minkä kokoisia ratkaisuja se hankkii.