Sataman alueen tietyöt nopeasti käyntiin

Sataman kasvavan liikenteen vuoksi alueen tiejärjestelyt vaativat uusimista. Tiet ja alueet ovat isoille rekoille hankalia ja lisääntyvän liikenteen vuoksi myös turvallisuusasiat pitää järjestää paremmin..

Alueen tiejärjestelyistä on laadittu katusuunnitelma (http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/416) ja toteutuksesta tarjouskilpailu, jonka jälkeen tekninen lautakunta keskiviikon kokouksessaan valitsi urakoitsijaksi vehmaalaisen Koneurakointi Heino Oy:n.

Tarjouksen jätti kaikkiaan kolme yritystä, joista Heinon 985 000 euron tarjous oli alhaisin. Myös optiotyöstä eli rakennuksen purusta Heinon tarjous oli edullisin.

Tarjouksesta kadunrakennustöiden osuus on vajaa 700 000 euroa, vesihuollon töiden osuus 190 000 euroa ja kaapelointitöiden 96 000 euroa.

 

Talousarviossa töille on varattu puoli miljoonaan euroa, joka ei siis läheskään riitä. Vesihuoltotyöt ja osa kaapelointitöistä kirjataan eri kohteelle, mutta lisärahan tarve on silti 270 000 euroa.

Tekninen lautakunta pyysi kaupunginhallitukselta lupaa käyttää em. 270 000 euroa yrityselämän edellytysten parantamiseen varatusta investointimäärärahasta. Kaupunginhallitus myönsi luvan jo maanantain kokouksessaan sekä antoi samalla hankkeelle toteuttamisluvan.

Tekninen lautakunta antoi päätökselleen myös heti täytäntöönpanoluvan.

Katusuunnitelma kokonaisuudessaan löytyy tästä.