Kierrätyskeskus siirtyi keskustaan

Uudenkaupungin kierrätyskeskus on avautunut uudessa paikassaan Ylisenkadun ja Liljalaaksonkadun kulmassa ns. Kasvin talossa. Muuton vuoksi keskus oli muutaman viikon kiinni.

Kaupunki on pitkään miettinyt omistamalleen Kasvin talolle järkevää käyttöä. Sitä on yritetty kaupatakin, mutta tarpeeksi kiinnostuneita ei ole löytynyt.

Viime talven aikana ideoitiin talosta monitoimikeskus Puusti. Pienen remontin jälkeen rakennukseen sijoittuvat kierrätyskeskuksen lisäksi työpaja Väiski ja nykyään Mörnentuvalla tehtävä kuntoutustoiminta.

Sijoittamalla toiminnot kaupungin omiin tiloihin säästetään vuokrakustannuksissa, sillä em. toiminnot ovat olleet ulkopuolisten omistamissa kiinteistöissä.

Alun perin Puustin remontin piti olla kokonaan valmis jo ennen kesää, mutta se on viivästynyt ja vasta kierrätyskeskus toimii uusissa tiloissa.

 

Tilaa kierrätyskeskuksella oli edellisessä paikassa Kurjenpolulla enemmän, mutta uusi sijainti on muuten keskeisempi.

Tavaramäärää on muuton yhteydessä supistettu aika tavalla ja vielä hyllyt ja tilat ovat puolityhjiä, mutta todennäköisesti täyttyvät nopeasti, kun toiminta lähtee lomakauden jälkeen kunnolla liikkeelle.

Toistaiseksi kierrätyskeskuksessa noudatetaan kesäaikataulua eli se on avoinna maanantaista torstaihin kello 9-15 ja perjantaisin kello 9-14.

Toiminta jatkuu uusissa tiloissa entiseen malliin eli se kierrättää kotitalouksilta jäävää käyttökelpoista ja ehjää tavaraa.

Kierrätyskeskuksen yhteydessä toimii myös myymälä ja se tekee tilauksesta pienimuotoisia huonekalujen kunnostustöitä ja ompelutöitä.

Varsinaiset avajaiset talossa pidetään kun se on saatu kokonaisuudessaa remontoitua ja muut suunnitellut toiminnot ovat myös siirtyneet sinne.

 

Artikkelikuva: Kasvin talossa maanantaina avautuneen kierrätyskeskuksen hyllyt ja tangot ovat vielä melko tyhjiä.