Petri on Crusell-viikon uusi tiedottaja

Kuluvan vuoden Crusell-viikolla on tiedottajan tehtävissä häärinyt uusi henkilö, uusikaupunkilaisille toki hyvinkin tuttu. Petri Hatakka on vuosikausia ollut viikolla mukana muissa töissä, mutta edellisen monivuotisen tiedottajan Katri Särkän lopetettu viime kesään, otti Petri homman hoitaakseen.

– Olen ollut vuodesta 1997 lähtien joka kesä viikolla töissä, taisi armeijavuosi olla ainoa kun on jäänyt väliin. Olen tehnyt erilaisia roudaushommia eli pistänyt esiintymispaikkoja kuntoon ja esiintymisten jälkeen siistinyt paikkoja ja kaikenlaista muutakin tarpeellista.

Petri tunnetaan kevyemmän musiikin esittäjänä, mutta nykyisen opiskelunsa kautta hän on tutustunut myös klassiseen musiikkiin ja määrätyt perusasiat pätevät musiikissa kuin musiikissa.

Päivän puhalluksen yhteydessä tiedottaja kertoo viikon tulevasta ohjelmistosta ja mm. haastattelee esiintyviä taiteilijoita.

– Tiedottajan nyt ei tarvitse ihan kaikkia klassisen musiikin nyansseja ymmärtää. Päivän puhallus on kuitenkin hyvä paikka jakaa tietoa, puhalluksen yhteydessä kerron tietenkin tulevasta ohjelmistosta ja haastattelen esiintyjiä ja siinä puhutaan sitten opiskelusta ja soittimista ja kaikenlaisista kiinnostavista aiheista.

 

Tiedottajan töiden lisäksi Petrin työsarkaan viikon aikana kuuluu kurssisihteerin tehtävät. Ne vievätkin aikaa huomattavasti enemmän kuin tiedottajan työt, varsinkin kun on ensimmäistä kesää vastuussa.

– Mestarikursseja on viisi ja jokaisella on kymmenen varsinaista osanottajaa ja joukko kuunteluoppilaita. Heille on pitänyt informoida ja selvitellä kaikenlaisia käytännön asioita.

Oman ongelmansa on aikataulujen yhteensovittaminen. Kurssien opettajat ovat myös viikolla esiintyviä taiteilijoita ja heidän esiintymisiensä ja varsinkin harjoitustensa aikataulut vaikuttavat kurssien aikataulua ja usein muutokset tulevat viime hetkellä.

– Pieni muutos siellä on saattanut aiheittaa isoja muutoksia toisaalla ja niiden tiedottamisessa on mennyt paljon aikaa. Alkuviikolla kurssipaikat ja muut käytännön asiat olivat päällimmäisinä, mutta nyt kaikki sujuu siinä mielessä jo paremmin.

 

Muuten Petrin kesä on sujunut normaaleja freelance-muusikon latuja eli erilaisia kaikkoja ja esiintymisiä on paljon, Uudessakaupngissa hänellä on mm. ravintolan terassiesiintymisiä erilaisten kokoonpanojen kanssa.

– Kesän soundi on sitten jo pitkään ollut kesän vakijuttu, olen ollut sitä järjestämässä alusta asti ja myös esiintymässä.

Myös Crusell-viikon puitteissa Petrille tuli tilaisuus esiintyä. Päivän puhelluksen ohjelmassa oli aukko torstaipäivän kohdalla ja siihen Petri ideoi Rauno Meloksen kanssa duoesityksen.

– Soitin Jarmo Kankaanrannan kanssa, Jarmo on saksofonisti, joten sitä kautta pysyttiin myös viikon teemassa eli puhallinmusiikissa. Olen soittanut Jarmon kanssa ennekin mutta pienen ennakkovalmistautumisen keikka kuitenkin vaati.

Petri asuu perheineen Turussa, mutta varsinkin kesäaikaan viettää paljon aikaan vanhassa kotikaupungissaan muutenkin kuin työn merkeissä.

 

Artikkelikuvassa Petri soittaa torstain päivän puhalluksessa yhdessä saksofonisti Jarmo Kankaanrannan kanssa.