Rauhan Symposium Uudessakaupungissa ensi viikolla

Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa järjestetään sarjassaan ensimmäinen Rauhan Symposium -seminaari 10.-11.8.2017. Kaikille avoimessa, kansainvälisessä seminaarissa tarkastellaan rauhan tematiikkaa monitieteellisesti. Puhujia on mukana niin historian ja väestötieteen, tulevaisuuden tutkimuksen, kielitieteen kuin rauhan ja konfliktin tutkimuksenkin saralta.

Rauhan Symposiumin järjestelyistä vastaava KT, toiminnanjohtaja Jaana Vasama on tyytyväinen seminaarin monipuoliseen ja laadukkaaseen ohjelmaan, ja toivoo paikalle runsaasti yleisöä.

– Saamme seminaariin niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin huippuosaajia monilta eri tieteenaloilta. Pyrkimyksenämme on herättää aktiivista ja mahdollisimman laaja-alaista keskustelua rauhan aatteen ympärille.

 

Puhujista Vasama nostaa esimerkkinä esille itävaltavaltalaisen professori Wolgang Lutzin, jolla oli suuri rooli myös tapahtuman synnyssä.

– Koko tapahtuman idea lähti alunperin Lutzin ajatuksesta tuoda Uuteenkaupunkiin kesätiedekoulu Summer School. Arvostetun tiedemiehen halu antaa panoksensa juuri Uudenkaupungin kulttuurielämän kehittämiselle kiehtoi ja lähdimme kehittämään ajatusta pidemmälle.

Ensi viikolla järjestettävä seminaari aloittaa Uudessakaupungissa vuonna 1721 solmittuun rauhaan liittyvän tapahtumakokonaisuuden, joka huipentuu vuonna 2021, jolloin Uudenkaupungin rauhasta tulee kuluneeksi 300 vuotta. Seuraava Rauhan Symposium tullaan järjestämään vuonna 2019.

 

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Kansainvälisten puheenvuorojen tulkkaus hoidetaan järjestäjien puolesta sitä tarvitseville. Paikan päälle voi tulla kuuntelemaan myös yksittäisiä puheenvuoroja ja seminaarin ohjelma suoratoistetaan myös kotisohvilta seurattavaksi. Järjestäjät toivovat yleisöltä ennakkoilmoittautumista, mutta paikan päälle voi astella ilmoittautumattakin, mikäli tilaa vain on.

– Rauhan Symposium antaa Uudessakaupungissa harvinaisen mahdollisuuden päästä kuulemaan huippupuhujia ja osallistumaan keskusteluun. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi niin lähialueilta kuin kauempaakin, Jaana Vasama sanoo.

 

Lisätiedot, kuten seminaari ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä.

Artikkelikuvassa Wolfgang Lutz