Crusell-johtajat jättävät viikon tyytyväisinä

Kuluvan vuoden Crusell-viikon viimeisessä mediatilaisuudessa lauantaina istui kaksi tyytyväistä miestä. Sekä toiminnanjohtaja Rauno Melos että taiteellinen johtaja Harri Mäki väistyvät ja jättävät hyvässä kunnossa olevan viikon seuraajilleen.

– Kuluva kuusi vuotta on ollut suunnilleen sellainen kuin etukäteen tehtävää vastaanottaessa arvelin, mitään hirveitä yllätyksiä ei tullut vastaan, mutta itse opin hirveästi, Harri sanoo.

Oppia tuli tietenkin musiikista, mutta myös musiikin ulkopuolelta monenlaisista asioista ja kontakteja monenlaisiin ihmisiin.

– Lähden kuitenkin hyvillä mielin, tämä on juuri sopiva aika lähteä. Yritin irrottautua jo vuosi sitten, mutta kun tänä vuonna oli huilukilpailu, niin se olisi ollut kohtuuton lisärasite uudelle johtajalle.

Uusien ideoiden loppumisen takia ei lähtöä tarvinnut tehdä, sillä viikon aikana ihmisten kanssa puhuessa tulee kyllä uusia ideoita sen verran mitä kykenee toteuttamaan ja ylikin. Kuusi vuotta on kuitenkin ”tarpeeksi” samassa pestissä.

– Kuuden vuoden aikana henkilökohtainen skill-set on kasvanut hurjasti. Arvelen jopa, että tällä pestillä oli vaikutusta, kun minut valittiin Sibelius Akatemian puupuhallinmusiikin professoriksi vuosi sitten.

Harri lupaa jatkossakin käydä viikolla kuuntelemassa musiikkia ja myös soittamassa, mutta vasta pienen tauon jälkeen.

 

Viikon toiminnanjohtaja Rauno Melos kiittelee Harria joustavana ja ideaalisena taiteellisena johtajana, kertaakaan he eivät ole vuosien aikana riidelleet vaan asioista on aina päästy puhumalla yhteisymmärräkseen.

– Samat sanat Raunosta, yhtesityö sujui erinomaisesti, Harri kuittaa.

 

Sekä toiminnanjohtajan että taiteellisen johtajan vaihtuminen samaan aikaan on eräänlainen vaaran paikka, sillä hiljaista tietoa katoaa hurjasti. Kumpikaan ei kuitenkaan aio lyödä luuria korvaan, kun uudet toimijat kysyvät neuvoa ensi vuodeksi.

Raunon kohdalla jatkaja on vielä auki. Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta on kaksi kertaa yrittänyt saada paikkaa hakuun, mutta kaupunginhallitus on kummallakin kerralla asettunut poikkiteloin ja viime vaiheessa se lähetti koko kultuuri- ja liikuntapuolen organisaation kaupunginjohtajan valmisteltavaksi.

– Olen lokakuulle asti töissä, tosin lomia on pitämättä. Valmistelen syksyllä vielä apurahahakemuksia eri säätiöille, ne kun pitää saada ajoissa liikkeelle, mutta sitten homma on ohi.

Yhtäaikainen lähtö ei Raunon mukaan ole kuitenkaan mikään katastrofi, vaan tavallaan uusien toimijoiden on helppo lähteä liikkeelle tyhjältä pöydältä ja luoda omat toimintatapansa, muuten ”vanhojen” olisi pitänyt totutella uusiin ihmisiin.

– Tosin viime syksynä päätöstä tehdessäni kuvittelin, että jo tämän kesän viikolla olisi ollut mukana uusi toiminnanjohtaja opettelemassa juttuja. Mutta aika nopsaan päätös pitää saada aikaan, jotta hommaan ei tule pahaa katkosta.

 

Artikkelikuva: Rauno Melos (vas.) ja Harri Mäki luotsasivat viimeisen Crusell-viikkonsa kunnialla maaliin, uuden taiteellisen johtaja Tuulia Ylösen ajatuksia löytyy tästä.