Naurua, kultaa ja tuulta Venetsialaisissa

Tulevana Venetsialais-lauantaina Nukketeatteri Piironginlaatikko esittää Pakkahuoneen rannassa vanhan mutta uudituneen varjoteatteriesityksen kahteen kertaan. Esitykset ovat kello 21:45 ja toinen ilotulituksen jälkeen kello 22:15.
– Esityksen juuret ovat vuodessa 2010, jolloin ohjasin valtakunnalliseen nuorisoprojektiin liittyen varjoteatteripajaa. Mukana olleet nuoret ideoivat ja toteuttivat kirjoittamiensa runojen pohjalta lyhyen esityksen, kertoo Kerttu Aaltonen.
Näistä esityksistä tehtiin kokonaisuus, joka esitettiin projektin päätteeksi Hämeenlinnassa ja myöhemmin Pakkahuoneen rannassa ja Taivassalossa.
– Nyt tuo esitys on uudistettu. Pohjalla olevat tanka-runot ovat samoja, mutta esityksiin on lisätty kaikenlaista ajan hengen mukaista.

Aaltosen lisäksi esityksen toteutuksessa on mukana nyt 22-vuotias Saija Heinonen. Hän oli aikanaan 15-vuotiaana tekemässä alkuperäistä esitystä.
– Nyt aika paljon vanhempana oli jännää palata vanhoihin juttuihin, runoista tulee nyt mieleen erilaisia asioita kuin silloin ja siksi esityskin on uudistunut. Kolme runoa, joihin esitys perustuu, ovat hyvin erilaisia.
Esityksessä on nyt mukana mm. Heinosen tanssiesitys. Se toimii esityksen avauksena ja lopussa kokoaa sen taas yhteen. Esityksen nimi on Naurua, kultaa ja tuulta.
Esitystä varten Pakkahuoneen alueelle, esiintymislavan taakse rakennetaan kolmionmuotoinen sillkikankain raunustettu tila, jonka etuseinään esitys heijastetaan sisältäpäin.
– Mitään katosta ei ole, joten esityksiin pitää liittää säävaraus.

Artikkelikuva: Kerttu Aaltosen (vas.) ja Saija Heinosen yhdessä työstämä varjoteatteriesitys nähdään tulevana lauantaina Pakkahuoneen rannassa.