Sataman edustan tietyöt alkaneet

Sataman edustan liikennejärjestelyjen parantaminen on käynnistynyt. Alueelle tehdään mm. liikenneympyrä, loivennetaan satamaan vievää tietä, tehdään kaistoja ja myös uusitaan alueen putkistoa.

Alueen katusuunnitelma oli esillä tammikuussa, sen jälkeen töistä pyydettiin tarjoukset ja kesäkuun alussa tekninen lautakunta valitsi tekijäksi Koneurakointi Heino Oy:n, urakkahinta oli 985 000 euroa.

Sen tarjous ylitti reilusti talousarvioon varatun määrärahan, mutta tekninen lautakunta sai luvan käyttää ylimenevän osuuden rahoittamiseen yrityselämän edellytysten parantamiseksi varattua rahaa.

 

Suunnitelmassa mm. Rantakadulta satamaan vievää Hepokarintietä loivennetaan rautatien ylikulkusillan jälkeen, jotta isojen autojen olisi liukkaallakin kelillä helpompi kulkea.

Korotuksen johdosta kulku Kuunanrintieltä Hepokarintielle katkaistaan ja Kuunarintien kiinteistöille tehdään kiertotie Varbergintien kautta.

Varbergintien, Hepokarintien ja Työveneelle johtavan Telakkatien risteykseen tehdään liikenneympyrä.

Lisäksi mm. Rantakadun ja Hepokarintien risteystä kohennetaan, nythän risteyksessä on etuajo-oikeus Hepokarintieltä tuleville, jatkossa risteys muotoillaan niin, että etuajo-oikeus on selkeämpi.

Teille rakennetaan myös kaistoja ja Rantakadulle erillinen ”tuumauskaista,” jossa rekat voivat pysähdyksissä varmistaa määränpään ennen satama-alueella tuloa.

 

Tietyöt aloitetaan tekemällä tilapäinen kulkuväylä Hepokarintien reunaan, jotta varsinainen tie voidaan rauhassa korottaa.

Myös tietöiden yhteydessä tehtäväksi suunniteltuja vesi- ja viemärijohtojen sekä kaapelien uudelleensijoittelua tehdään jo.

Töiden pitäisi olla valmiina vuodenvaihteen jälkeen.

Katusuunnitelma löytyy tästä.