Siistii ry etsii uutta suuntaa

Vuonna 2015 perustettu Siistii ry on uuden tilanteen edessä. Hankarahoitus on päättynyt ja sen turvin yhdistyksen toimintoja järjestelleen Timo Tanskasen työsuhde päättyi kesällä. Nyt yhdistys miettii tulevaisuutta.
– Pidimme jokin aika sitten Timon läksiäiset ja siinä yhteydessä keskustelimme myös tulevasta toiminnasta. Kaikilla mukana olleilla on halu jatkaa, mutta miten nyt mennään eteenpäin onkin pohdinnan arvoinen asia, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Salin.
Yhdistyksessä on mukana kymmenkunta paikallista yhdistystä, pääasiassa urheiluseuroja. Sen tarkoituksena on lisätä paikallisten yhdistysten yhteistyötä yli järjestö- ja lajirajojen.
– Toiminta on ollut aktiivista ja saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Näkyvin on ehkä ollut keväiset siivouskampanjat, mutta paljon on tehty sellaista työtä, joka ei suoranaisesti ole näkynyt esimerkiksi päiväkotien ja koulujen kanssa.

Ongelma nyt hankerahoituksen päätyttyä on resurssien puute. Jokaisella jäsenyhdistyksellä on kädet täynnä työtä eikä vapaaehtoistekijöitä ole koskaan liikaa, harvoin edes tarpeeksi.
– Itse ehdotin viimeksi, että kokoontuisimme jatkossa kahden kuukauden välein. Jo sillä, että eri lajien edustajat saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan on mielestäni positiivisia vaikutuksia.
Joka seuralla on tietenkin ensisijaisesti huoli oman lajinsa ja toimintansa pyörittämisestä ja väkisinkin seurat siinä kilpailevat keskenään, mutta seuroilla on myös yhteisiä intressejä esimerkiksi harrastuspaikkojen määrään ja laatuun liittyen.
– Yhdistyksen virallinen vuosikokous on syyskuun 20. päivä ja silloin tehdään päätöksiä jatkon suhteen. Kaikki ideat ja ehdotukset otetaan vastaan ja myös seuroista riippumattomasta toiminnasta kiinnostuneille henkilöille on mielenkiintoista tekemistä tarjolla.

Artikkelikuva on Siistii ry:n viime kevään siivoustempauksesta.