Ringettetytöt kokeilivat taitoluistelua

UJK:n C-ikäisillä ringettetytöillä oli perjantaina vähän erilaiset treenit, sillä harjoituksen aluksi taitoluistelua harrastanut Mirva Kiiski pisti tytöt tekemään taitoluistelijoiden perusliikkeitä.
Vaikka ringettetytöistä iso osa oli ollut luistimille kymmenen vuotta tai enemmän, niin erilaisten liikkeiden tekeminen ei ollut niin helppoa kuin voisi luulla.
– Tosi hyvä juttu, erilaiset liikkeet kehittävät koordinaatiota ja lihaskuntoa ja kehonhallinta ja tuntuu erilainen treeni olevan tytöillekin ihan kivaa vaikka aika moni on löytänyt itsensä useammankin kerran jään pinnasta, sanoo valmentaja Tiina Silokivi.
Luistelu on oleellisen tärkeä osa kaikkia jääurheilulajeja ja eikä kiekkoilijallekaan varmaan haittaa olisi joskus yrittää taitoluisteluliikkeitä.

C-tytöt aloittavat sarjakautensa syyskuun puolivälissä. Keväästä saakka on treenattu peruskuntoa kaksi kertaa viikossa ja jäällä on elokuun alkupuolelta lähtien oltu kolmasti viikossa.
– Pelaamme viiden muun lähialueen joukkueen kanssa samassa lohkossa. Syksyn kaksinkertainen sarja päättyy jo marraskuun lopulla ja lohkojen parhaat joukkueet aloittavat jo ennen joulua ylemmän loppusarjan.
UJK:n lisäksi alkulohkossa pelaavat Naantalin VG-62, Rauman Lukko, Laitilan Jyske, Forssan Palloseura ja Nokian Urheilijat. Tahti on niin kiivas, että myös viikkopelejä tulee.
– Meillä on aika pieni porukka, 11 pelaajaa ja maalivahti. Toki jos pahempi flunssa-aalto iskee, niin saamme D-tytöistä vahvistuksia. Kriittinen paikka on maalivahti. Meillä on vain yksi maalivahti eikä kukaan kenttäpelaajista ole suostunut edes kokeilemaan maalivahtina, jotta olisi pakkotilanteessa jotain käsitystä asiasta.
Osa joukkueen tytöistä pelaa myös jääkiekkoa UJK:n joukkueessa ja päällekkäisistä peleistä voi tulla kauden aikana myös pieni ongelma.

Mitään virallista tavoitetta joukkue ei ole asettanut
– Olemme niin kauan pelanneet yhdessä, että kyllä ylempään sarjaan pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.
C-ikäluokassa ei varsinaista SM-sarjaa vielä järjestetä, mutta kauden päätteeksi pelataan lopputurnaus, jonka voittaja voi pitää itseään moraalisena Suomen mestarina.

Saara Airisto (vas.), Karoliina Lindroth, Veera Frii ja Helmi Silokivi.

UJK:n C-tytöistä kuusi on 2003-syntyneitä ja kaksi 2002-syntyneitä, lisäksi mukana on muutama vuoden tai kaksi vanhempaa, jotka saavat joukkueessa pelata ns. yli-ikäisinä.

Joukkueen pelaajista Karoliina Lindroth ja Veera Frii olivat elokuun alkupuolella alueleirillä ja alueleiritys jatkuu läpi talven. Tammikuun tähdistötapahtumassa eri alueiden alueleirijoukkueet ottavat yhteen suuressa ringettetapahtumassa. Varsinaista maajoukkuetta ikäluokassa ei vielä ole.
Yli-ikäisenä joukkueen maalivahtina pelaava Saara Airisto puolestaan on nyt viikonloppuna Kisakalliolla U18-alueleirillä.
Helmi Silokivi taas on päässyt mukaan kasiluokkalaisille tarkoitettuun yläkoululeiritykseen Kisakalliolle. Neljä kertaa talven aikana pidettävä leiri kestää kerrallaan viikon ja siihen kuuluu perustreenien ja lajiharjoitusten lisäksi tietenkin myös normaalia koulunkäyntiä.

C-tyttöjen lisäksi UJK:lla on D-, E-, F- ja G-ikäisten ringettejoukkueet ja aivan vasta-alkajille tarkoitettu ringettekoulu käynnistyy jäällä 9.9.

UJK:n C-ringettetytöt, takana kypäräpäiset valmentajat Tanja Nyberg (vas.) ja Tiina Silokivi sekä äärimmaisenä vasemmalla taitoluistelutreenit vetänyt Mirva Kiiski.