Ravakka muutti Uuteenkaupunkiin

Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka on muuttanut Uuteenkaupunkiin. Parikymmentä vuotta sitten maaseudun kehittämisohjelmaa toteuttamaan perustettu yhdistys toimi aluksi Pyhärannan Santtiolla, muutti sieltä Laitilaan ja nyt Uuteenkaupunkiin.

– Työntekijämäärämme on kasvanut ja vanhat toimitilamme Laitilassa olivat hieman hankalat. Etsimme sieltä pitkään parempia, mutta emme löytäneet. Täältä Uudestakaupungista sitten löytyi sopiva tila, kertoo toiminnanjohtaja Ulla Kallio.

Sopiva tila löytyi aivan keskustasta postin talon toisesta kerroksesta. Tiloissa on aiemmin toiminut mm. verotoimisto, tosin koko sen aikanaan käyttämä tila ei ole Ravakan käytössä. Tilaa on suunnilleen saman verran kuin Laitilassa.

– Sisäänkäynti tapahtuu talon postin puoleisessa päässä olevasta rapusta. Hissi on valitettavasti toisessa rapussa, joten meille pitää kiivetä rappusia pitkin.

 

Muuttoon ei liity mitään muutoksia yhdistyksen toiminnassa. Työntekijämäärä pysyy samana ja toiminta jatkuu entisten suuntaviivojen mukaan.

Ravakan kautta tukea erilaisille hankkeille voivat hakea maaseudulla toimivat yhdistykset ja yritykset sekä esimerkiksi nuorisoleaderin kautta myös ryhmät.

– Toimintaamme ohjaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja oma Loisto-strategiamme. Ensisijaisesti rahoitusta saa kauttamme hankkeet, jotka tehokkaimmin edistävät paikallisen kehittämisstrategiamme tavoitteita.

Ravakassa ovat mukana Eurajoki, Rauma, Pyhäranta, Laitila, Uusikaupunki, Mynämäki ja Vehmaa. Rauman osalta ydinkeskusta on rajattu Leader-tukien ulkopuolelle. Vastaavia Leader-ryhmiä on Suomessa kaikkiaan 54.

– Toimintaperiaatteistamme ja hankkeistamme löytyy parhaiten tietoa nettisivujemme kautta, eli tästä.

 

Ravakan henkilökunta avustaa tukien haussa ja antaa neuvoja sekä opastaa eteenpäin, jos suunniteltu hanke ei sovi sen rahoitettavaksi.

– Ihan suin päin ei kannata uuteen toimistoon rynnätä, vaan soittaa ensin ja varata tapaamisaika ja sitä kautta lähteä eteenpäin. Ja ensimmäinen yhteydenotto kannattaa tehdä jo hankkeen alkuvaiheissa, jotta asiat saadaan sujumaan joustavasti ja oikeassa järjestyksessä.

Tämän vuoden osalta hankerahoitus alkaa olla lopuillaan, paitsi yritystukien osalta. Toki yhdistyksetkin voivat ottaa yhteyttä ja hankehakemuksia voidaan tehdä, mutta rahoitus on saatavissa vasta ensi vuoden puolella.

 

Artikkelikuva: Ravakan väkeä uusissa toimitiloissa Uudessakaupungissa, postin talon toisessa kerroksessa.