Hallituksessa tyyntä myrskyn edellä

Kaupunginhallituksen toinenkin kokous kesäloman jälkeen sujui joutuisasti pienten asioiden parissa. Seuraavaan kokoukseen kahden viikon kuluttua onkin tulossa jo merkittävämpiä asioita, sillä silloin mahdollisesti otetaan kantaan miten ja missä järjestyksessä Pohitullin ja Viikaisten koulujen aluetta aletaan toteuttaa.
Maanantain a kokoontunut hallitus hyväksyi valtuustolle päätettäväksi muutaman kaavamuutoksen sekä vanhojen rivitalotonttien luovutusehtojen muuttamisen.
Asia on ajankohtainen, koska ensimmäiset 50 vuodeksi tehdyt vuokrasopimukset ovat lähivuosina päättymässä.
Hallituksen hyväksymän päätöksen mukaan tonttien vuokrasopimuksia jatketaan 50 vuotta, kuitenkin niin, että sopimusten sisällöt yhtenäistetään nykykäytännön mukaiseksi.
Lisäksi eräiden tonttien, joiden vuosivuokra on yleistä tasoa alhaisempi, vuokraa korotetaan sopimuksen uusimisen yhteydessä yleiseen tasoon. Lopullisesti muutoksista päättää siis valtuusto ensi maanantain kokouksessaan.

Hallitus antoi myös täyttöluvan muutamille varhaiskasvatuksen ja puhdistuspalvelujen toimille paitsi yhden siivoojan toimen osalta. Sen hallitus lähetti uuteen valmisteluun. Kyseessä on uusi toimi ja hallitus haluaa selvyyttä mm. sen palkkakustannuksiin.

Kaupunginhallitus hyväksyi periaatteet, joiden mukaan viranhalitijapäätökset siirretään sen käsiteltäväksi. Tätä asiaa käsiteltiin jo edellisessä kokouksessa, mutta silloin hallitus halusi siihen eräitä tarkennuksia.
Maanantaisen päätöksen mukaan kauunginhallitukselle ei tarvitse siirtää esimerkiksi lakiin tai virka- tai työehtosopimukseen persutuvan etuuden myöntämistä, työkokemuslisien tai suosisidonnaisten lisien myöntämistä tai enintään 12 kuukauden mittaisiin palvelussuhteisiin ottamista.
Tilanteita on paljon muitakin ja ne löytyvät esimerkiksi tästä.

Hallitus hyväksyi myös talous- sa henkilöstöasioiden delegoinnit sekä päätti, että viranhaltijapäätöstä ei tarvitse tehdä 5000 euron tai sitä pienemmästä hankinnasta. Päätetyt delegoinnit löytyvät tästä ja tästä.