Vahteruksen rekrykoulutus kiinnostaa

Vahterus Oy järjestää lähikuukausina yhdessä Winnovan kanssa rekrykoulutuksen. Työvoiman tarve yrityksessä on kova ja rekrykoulutuksella se on aikaisemmin saanut hyvää työvoimaa eri tehtäviin.

Lokakuun alkupuolella alkavasta koulutuksesta sekä yhtiön muista avoimista työpaikoista järjestettiin tiistaina infotilaisuus ja se keräsi arviolta lähes 50 asiasta kiinnostunutta henkilöä Vahteruksen tiloihin.

Tiistai oli Vahteruksen kannalta muutenkin merkittävä päivä, sillä silloin tuli kuluneeksi tasan 27 vuotta yrityksen perustamisesta.

– Meillä on nykyään töissä Kalannissa yli 230 henkeä, jos maailmalla työskentelevät otetaan mukaan, niin meitä on yli 250. Valmistamme hitsattuja levylämmönsiirtimiä tilauksesta, emme siis tee sarjatyötä tai valmista varastoon, kertoi talousjohtaja Sinikka Kontu.

 

Tuotantotyöntekijöitä väestä on noin 60 prosenttia, joista neljännes naisia. Töitä tehdään kahdessa vuorossa eikä kasvavasta tilauskannasta huolimatta ole aikomusta siirtyä kolmeen vuoroon.

– Noudatamme teollisuusliiton tessiä, sen lisäksi maksamme tuotantopalkkiota ja tulospalkkiota. Meillä on myös jonkin aikaa ollut käytössä työaikapankki, jota työnjohtajan suostumuksella voi käyttää.

Sairaspoissaoloista Vahteruksella otettiin jokin aika sitten käyttöön omailmoitusmenettely ja se on toiminut hyvin eivätkä sairaspoissaolot ole lisääntyneet.

– Työterveyshuolto- ja hoito on järjestetty terveyskeskuksessa, meillä on käytössä Smartum-kortit, joita voi käyttää liikuntaan ja kulttuuriin 400 euron verran vuodessa.

Lisäksi työntekijöiden käytössä on hiihtokortteja ja kausikortteja mm. koripallopeleihin, hierontaketju ja aktiivinen henkilökuntatoimikunta, joka järjestää tapahtumia noin kerran kuukaudessa.

 

Suunnittelupäällikkö Rami Anttila kertoi omasta osastostaan. Väkeä on noin 25 henkeä ja tällä hetkellä haetaan suunnittelijaa ja projektipäällikköä.

Isommassa määrin lisää väkeä tarvitaan tuotantoon. Tuotantopäällikkö Matti Kontu kertoi, että rekrykoulutuksella haetaan lähinnä levyseppähitsaajia sekä robottioperaattoreita.

– Lisäksi tuotannossa on avoinna joitakin muitakin tehtäviä, joten kannattaa ottaa yhteyttä ja pistää vaikka avoin hakemus.

 

Rekrykoulutuksesta kertoi Winnovan Joni Virtanen. Se alkaa teorialla, sitten tehdään työsaliharjoittelua Winnovalla ja lopuksi ollaan työssäoppimassa Vahteruksella.

– Koulutus henkilökohtaistetaan eli entinen koulutus ja kokemus huomioidaan kuten myös tehtävä, johon henkilö koulutetaan. Koko koulutusaika on 4-6 kuukautta.

Sekä Virtanen että Kontu totesivat, että Vahteruksella hitsaustyö on erittäin monipuolista. Sarjatuotantoa ei tehdä, joten jokainen tuote on erilainen ja vaatii eri tekniikoiden ja materiaalien tuntemusta. Työskentelyolosuhteet sisätiloissa ovat hyvät.

Lisäksi tilaisuudessa te-keskuksen Lea Hagman kertoi koulutuksen aikaisista etuuksista. Hän myös muistutti, että koulutukseen hakulomake kannattaa täyttää huolellisesti, sillä se on kuin työpaikkaa hakisi.

Lyhyen infotilaisuuden jälkeen osanottajat vietiin työpaikkakierrokselle tutustumaan mahdolliseen tulevaan työpaikkaan oikeasti.

 

Haku koulutukseen päättyy 10.9, haastattelut toteutetaan 18. ja 19.9 ja koulutus alkaa 9.10.

 

Artikkelikuva: Winnovan Joni Virtanen kertoi rekrykoulutuksen käytännön toteutuksesta.