Marko Hiltuselle 3. dan musta vyö judossa

Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubia edustava Marko Hiltunen on suorittanut 3.danin mustan vyön judossa.

Vuoden 2017 alusta judon vyökoejärjestelmän ylläpidosta ja toteutuksesta on vastannut vyökoekomissio, joka toimii judoliiton koulutusvaliokunnan alaisuudessa. Liittograduointi pidettiin Meidokanin salilla Helsingissä viime lauantaina.

Hiltusen ukena (=parina, joka toimii tekniikoissa vastaanottavana osapuolena) toimi Rauman Fudoshinin Juho Kaskisto. Juho on ollut Hiltusen parina kaikissa Hiltusen mustan vyön kokeissa.

 

Hiltunen suoritti vuonna 2012 2.danin mustan vyön, jonka jälkeen hän on ahkerasti jatkanut judon harjoittelua.

Harjoittelu on pitänyt sisällä viikoittaista hikoilua judoharjoituksissa, lukuisia kilpailuja; joissa otteluja on kertynyt yli 100, leirejä, kouluttautumista, opettamista, harjoitusten ohjaamista ja seuratoiminnan pyörittämistä.

Hiltusella tulee tänä vuonna 30 vuotta judoharrastusta täyteen, sillä hän aloitti judon samana vuonna, kun Uudenkaupungin nykyinen uimahalli avattiin vuonna 1987.

 

Uimahallin väestönsuojassa sijaitseva judosali ja uimahallin henkilökunta onkin tullut Hiltuselle hyvin tutuksi matkan varrella.

– Uuden vyöarvon suorittaminen näin 30 harrastusvuoden jälkeen on kieltämättä hieno merkkipaalu. Judon harjoittelu jatkuu edelleen, sillä se on elämäntapa ja yksi tapa pysyä kunnossa niin fyysisesti, kuin henkisestikin ja siinä ei tule koskaan valmiiksi, vaan aina on mahdollisuus oppia uutta, summaa Marko Hiltunen.

 

Artikkelikuva: Marko Hiltunen on suorittanut judossa 3.danin mustan vyön.

 

Waseda-clubin tiedote.