Olisiko pöytätennis sinun uusi harrastuksesi?

Pöytätenniksen harrastus Uudessakaupungissa on vakaata. UU:n pieni mutta aktiivinen joukko treenaa useita kertoja viikossa, osallistuu sarjatoimintaan kolmella joukkueella ja lisäksi yksittäiset pelaajat kiertävät säännöllisesti lähialueen kisoissa.

– Harjoituspaikkamme siirtyi vuosi sitten Hakametsän koululta Haapaniemen koululle. Jäimme Hakametsässä vähän muiden lajien jalkoihin ja pöytien varastointi tuli niin hankalaksi, että siirtyminen oli lopulta käytännössä pakko tehdä, kertoo jaoston puheenjohtaja Rami Laaksonen.

UU:n Pertti Marjamäki voitti kesällä pöytätenniksessä kaksi piirin mestaruutta.

Haapaniemen saliin saadaan tarvittaessa neljäkin pöytää samaan aikaan ja pöydät ovat yhden oven takana nopeasti haettavissa ja kerättävissä.

– Valo täällä on hankalampi kuin Hakametsässä ja seinät turhan vaaleat ja aluksi valkoinen pallo katosikin välillä näkökentästä, mutta nyt olemme jo tottuneet.

 

UU pelaa liiton sarjoissa kolmella joukkueella, ykkönen on kolmosdivarissa, muut nelosessa ja vitosessa. Sarjat alkavat marraskuussa.

– Henkilökohtaisella tasolla saimme kesällä menestystä, kun Pertti Marjamäki voitti piirin mestaruuden kahdessakin sarjassa ja myös Sauli Wagner oli mitaleilla. Mestaruus oli seuran ensimmäinen.

Uudenlainen kokemus oli myös kolmen pelaajan osallistuminen veteraanien EM-kisoihin Ruotsissa. Menestystä ei varsinaisesti lähdetty hakemaan, vaan kokemuksia. Ne olivatkin sen verran positiivisia, että suunnitelmissa on lähteä myös seuraaviin vuoden 2019 kisoihin.

 

Seuran harjoitusvuorot Haapaniemen koululla ovat tiistaisin 17-19, torstaisin 16-18 ja lauantaisin 17-18:30.

– Jos laji kiinnostaa, niin tervetuloa kokeilemaan harjoitusvuoroilla. Sisäpelikengät mukaan, ei haittaa jos ei ole omaa mailaa, sellainen varmasti paikan päältä käteen löytyy.

Pöytätennis on erittäin monipuolinen kuntoilulaji, jossa tarvitaan jalkoja, käsiä ja päätä. Tekninen taito on tärkein ominaisuus, mutta liikkuvuus, koordinaatiokyky ja nopeus auttavat paljon.

Lajin harrastaminen on myös edullista, mailan saa parilla kympillä vaikka toki kalliimpiakin on olemassa, muu varustus on sisäpeliasu, jossa jalkineet ovat oleellisin osa.

 

Artikkelikuva: Pöytätenniksen harrastajat harjoittelvat nykyään Haapaniemn koulun salissa.

Pöytätennis on nopeatempoinen peli, jossa tarvitaan hyvää tekniikkaa. Kuvassa Sauli Wagnerin kämmen on puhunut ja Rami Laaksonen valmistautuu palautukseen.