Virtuaaliliikuntatunneista tullut hitti

LiikuntaInnossa on kävijöiden määrä kesän jälkeen jo nousussa, mutta kiireisimmät ajat ovat vielä edessä, sillä sisäliikunnan pariin siirrytään joukolla siinä vaiheessa, kun ulkona kelit muuttuvat viileiksi ja sateisiksi
– Isoja muutoksia ei ole kesän aikana tehty eikä laitteistoja ole nyt syksyksi uusittu, mutta ohjelmistopäivityksiä on tehty. Voi olla, että myöhemmin tulee jotain uusi laitteitakin, kertoo Timo Laine.
Ohjattujen tuntien puolella uutena syksyllä aloittaa Sh’bam, INTO Joga ja miehille Oma kunto -tunti, se alkaa myöhemmin syksyllä myös nuorille ja naisille.
Oma kunto on valmennusryhmä, jossa tehdään yhdessä, mutta jokainen kuitenkin oman kunnon mukaan. Ryhmässä ei siis mennä musiikin mukaan ja valmentajat ovat koko ajan mukana.
– Maanantaisin on crossfit -ryhmä, jossa nostetaan sykettä oikein kunnolla. Se on ”normaalista” crossfitistä sovellettu versio, joka sopii heikompikuntoisellekin, ei esimerkiksi käännellä traktorinrenkaita vaan tehdään oman painon ja perusvälineiden kanssa.

Mutta erityisesti syksyksi on lisätty virtuaalitunteja. Niitä kokeiltiin jo kesällä ja ne saivat kovan suosion.
– Yleisön pyynnöstä ensimmäiset tunnit alkavat aamukuudelta, viimeiset päättyvät iltayhdeksältä.
Virtuaalitunti tarkoittaa sitä, että isolle screenille näytetään video, jolla ohjaajat näyttävät mitä tehdään ja miten.
– Videolla on samalla kertaa näkyvissä useita ohjaajia eri suunnista ja myös hieman erilaisella kuormituksella, joten sitä seuraamalla kykenee tekmään liikkeet oikein.

Tarjolla on viisi erilaista LessMills -ohjelmaa, SH’Bam, Bodypump, Bodycompat, Bodybalance ja RPM Virtual, kaikista on 30 minuutin versio ja osasta myös pidempi versio.
– Pyöräilytreeniä RPM Virtual mahtuu yhtaikaa tekemään kuusi henkilöä, muihin 30-40 kerrallaan.
Osa ohjelmista on mahdollista toteuttaa myös iltaisin ”oikean” ohjaajan opastuksella.
– Virtuaalitunteja on tosiaan pitkin päivää eli ne sopivat hyvin epäsäännöllisiä työaikoja tekeville ja aina välillä voi sitten käydä iltatunnilla.
Aamun aikaiset liikuntahetket ovat isoissa kaupungeissa jo normaalia, mutta ovat tulossa myös Uuteenkaupunkiin. Puolen tunnin jumpan jälkeen on takuulla virkeä töiden alkaessa.

Henkilökohtaista opastusta ja tunteja on tietenkin mahdollista hankkia ja myös omalle pienryhmälle sovellettua ohjelmaa, johonkin tavoitteeseen tähdäten tai vain yleisen kunnon kohottamiseksi,
Isossa salissa järjestetään kaikille avointa salibandyä sunnuntaisin kello 19-20 ja mahdollisesti myöhemmin on tulossa toinen vuoro.
Tennistä voi pelata määrättynä aikoina ja myös sulkapalloa.