Jere ylivoimaiseen luokkavoittoon

Jere Ämmälä ylsi tänään käydyssä Uki-rallissa tavoitteeseensa eli luokkavoittoon. Voitto oli lopulta selvä, mutta taistelu alkumatkasta oli tiukkaa sekuntipeliä, kunnes pahin uhkaaja livautti autonsa ojan pohjalle.

Tiukkaa kamppailua ensimmäiset erikoiskokeet Jere kävi Olli-Pekka Konosen kanssa. Jere voitti ensimmäisellä ek:lla 0,2 sekuntia, toisella 7,2, kolmannella 3,6 ja Pajalan asvalttipätkällä he saivat saman ajan.

Tauolla Jere johti siis 11 sekunnilla, kolmantena luokassa oli Arto Pietilä, mutta hän oli jäänyt jo minuutin ja 16 sekuntia.

 

Tauon jälkeen ajettiin uudelleen ensimmäinen ek eli Perkiö ja nyt Jere oli lähes 11 sekuntia nopeampi eli tuplasi johtonsa.

Kuudennella erikoiskokeella peli sitten ratkesi Jeren eduksi. Kononen ajoi ulos tieltä, ei pahasti, mutta kun työntäjiä ei ollut juuri sillä paikalla, niin matka jäi siihen.

Kaksi viimeistä ek:ta Jere sai tulla luokkavoiton kannalta rauhassa, mutta vauhtiaan hän ei pudottanut, vaan jätti mm. Sannaisten 18 kilometrin ek:lla luokan toiseksi nopeinta yli minuutilla ja kokonaiskisassa luokkavoitto irtosi 4,5 minuutilla.

 

– Aamupäivä oli todella liukasta, sade oli tehnyt teistä monin paikoin velliä ja pari kertaa oli auto karata käsistä, mutta pysyttiin onneksi tiellä, Jere kertasi päivän tapahtumia.

Iltapäivä sujui sitten paremmin ja Jere kuittasi siis luokkansa pohjat jokaisella erikoiskokeella. Eikä pelkästään oman luokkansa vaan hän oli lopulta kaikkien ei-nuottiluokkien nopein puolen minuutin marginaalilla.

– Oli kyllä kokonaisuutena nappipäivä ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan eli Rantaralliin, joka on taas luokkasarjan osakisa.

Mutta kun on autourheilusta kysymys, niin onneakin lopulta oli.

– Huomattiin jo tauolla, että bensatankki vuotaa, mutta ei ehditty tehdä sille mitään ja siinä vaiheessa vuoto oli vielä pientä, mutta maalissa bensaa tuli ulos jo pulputtamalla. Vähän huonommalla tuurilla olisi jääty tielle viimeisellä pätkällä.