Asuinkerrostalolle rakennuslupa

Paljon on puhuttu asuinkerrostalojen rakentamisesta ja viime vuonna hätäisimmät arvelivat, että ennen kesää (siis mennyttä kesää) ensimmäiset ovat jo pystyssä.

Ihan ei kaikki mennyt kuin yltiöpositivistit ajattelivat, mutta taustalla on kuitenkin tapahtunut koko ajan. Viime viikon perjantaina 8.9 on myönnetty ensimmäinen rakennuslupa uudelle asuinkerrostalolle.

Uusiutuneiden julkisuussääntöjen mukaan rakennusluvan hakijaa ei enää ilmoiteta eikä itse rakennuksestakaan mitään tietoja, mutta osoite sentään eli tässä tapauksessa Lukkosepänkatu 5.

Lukkosepänkatu on Ketunkallion alueelle kaavoituksen jälkeen rakennettu uusi tie ja vitonen sijaitsee sen päässä eli lähellä Laivanrakentajatietä.

 

Edellisessä kokouksessaan 22.8 ympäristö- ja lupalautakunta myönsi poikkeamisluvan Asunto Oy Ketunkalliolle eli 99 prosenttisella todennäköisyydellä nyt rakennusluvan saaneelle yhtiölle.

Luvassa haettiin poikkeamista siksi, että asemakaavan mukaista tonttia ei ole lohottu eikä merkitty kiinteistöreksiteriin, sekä sille, että asuinrakennus sijoittuu osittain rakennusalan ulkopuolelle, kuten myös leikkialue ja osa autopaikoista.

Kaavan mukainen rakennusoikeus on 2300 kerrosneliötä. Rakennusoikeus ylittyy 57,5 neliöllä siksi, että väestösuoja, varastot ja tekniset tilat on sijoitettu maanpäälliseen kellarikerrokseen.

Nykyisen voimassa olevan lain mukaan nämä tilat lasketaan kerrosalaan, mutta valmisteilla olevan lakimuutoksen mukaan rakennusoikeutta saa eräissä tapauksissa ylittää.

Ympäristö- ja lupalautakunta myönsi poikkeamiset ja nyt siis rakennustarkastaja on antanut rakennusluvan, joten uuden asuinkerrostalon työt voivat alkaa.

Aiempien tietojen perusteella rakennuttajana on Hartela Oy.

Artikkelikuvassa asemapiirros viime lautakunnan kokouksessa poikkeamisluvan saaneesta asuinkerrostalosta.