10 vuotta terveellistä naisvoimaa

Laura Lehmuskoski perusti Kuntostudio Naisvoiman kymmenen vuotta sitten. Paikkakunnalla ei tuolloin ollut paljon vaihtoehtoja ja ne olemassa olevat kuntosalit oli tehty enemmän raa’an raudan nostajille ja ”ammattilaisille.”
– Moni sanoi, että haluaisi käydä salilla, mutta kun ei kehtaa. Uimahallilla oli kuntosali, mutta siellä ei taas ollut ohjaajaa.
Naisvoima on alusta asti ollut terveysliikunnan puolestapuhuja. Kynnys salille on matala eikä siellä jahdata ennätyksiä vaan hyvää oloa.

– Alusta asti olen pitänyt ohjattuja tunteja myös päivisin. Aluksi niillä kävi vain vuorotyöläisiä, mutta viime vuosina eläkeläiset ovat löytäneet kuntosalitreenin.
Eläkeläisten määrä on kasvanut ja toisaalta entistä enemmän kannustetaan vanhempia ihmisiäkin pitämään huolta kunnostaan.
– Eläkeläisten kannattaa pitää lihakset kunnossa, sen ansiosta pärjää paremmin, ei kompuroi niin helposti ja on kevyempi tehdä kaikenlaista.
Monenmoiset vaivat saadaan myös pysymään kurissa, kun lihaksia treenataan säännöllisesti. Mitään ennätyksiä ei vanhemmalla iällä ole järkevä tavoitella, mutta sohvalla makaamalla saa varmasti ongelmia kroppaansa ennemmin tai myöhemmin.
Harjoittelu tulee aloittaa varovasti eikä ihan parin kerran jälkeen kannata odottaa käänteentekeviä tuloksia, vaan ne tulevat ajan kanssa.

Pitkään salille pääsi vain ohjattujen tuntien aikana tai kun Laura itse oli paikalla, mutta viime vuoden alusta otettiin käyttöön kulkukorttijärjestelmä ja sen ansiosta salilla voi käydä aamukuudesta iltayhdeksään. Muutos on lisännyt kävijämäärää ja tuonut toimintaa myös tyhjille tunneille.
– Pääasiassa olen pyörittänyt tätä yksin. Satunnaisia vierailevia ohjaajia on välillä ollut pitämässä tunteja ja nyt sitten on muutaman kuukauden Helmi Leppänen ollut palkattuna työntekijänä aamupäivisin paikalla.
Mitään ihmeellisiä uusi muotijuttuja ei Naisvoima harrasta. Monet haluavat tehdä vanhoilla tutuilla laitteilla eikä monissa uutuustreeneissä lopulta ole juurikaan uutta, vaan ne on vain paketoitu muodikkaaseen pakettiin.

Syksyn ohjattujen tuntien aikataulu löytyy Naisvoiman nettisivuilta eli tästä.

Artikkelikuva: Laura Lehmuskoski (vas.) perusti Kuntostudio naisvoiman kymmen vuotta sitten, Helmi Leppänen työskentelee nykyään salilla aamupäivisin.