Kaupunginhallituksen rakennuspäätöksestä

Kaupunginhallituksen maanantaina rakennusasiassa tekemästä päätöksestä on ollut monenlaista epäselvyttä. Vakka-Suomen Sanomien mukaan pöytäkirjan tarkastajaksi valittu Sami Laaksonen (vas.) ei ole hyväksynyt asiasta tehty pöytäkirjaa.
– Pöytäkirjaan tehty päätös oli kirjattu yksimielisesti tehdyksi, Laaksonen sanoo eikä asia hänen mielestään ollut näin.
Sanasta sanaan Löfstedtin kokouksessa esittämä, Mauri Konnun kannattama ja kaupunginhallituksen infotilaisuudessa tiistaina hyväksytyksi kerrottu esitys kuuluu näin:
Kaupunginhallitus päättää keskeyttää asian käsittelyn ja velvoittaa kaupunginjohtajan selvittämään elinkaarimallin toteuttamiseksi mahdollisen yhteistoimintamenettelyn tarpeen ja toteuttamaan menettelyn ilman aiheetonta viivytystä, jonka jälkeen ao. asia tuodaan uudelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Tiistaisessa kaupunginhallituksen kokouksen infotilaisuudessa puheenjohtaja Heikki Wala kertoo päätöksen Löfstedtin ehdotuksesta syntyneen seuraavasti:
– Kun ehdotus tuli, totesin, että rajaan seuraavat puheenvuorot koskemaan vain tätä keskeytystä, enkä ehtinyt kuin sanoa tämän niin kaikki olivat samaa mieltä.
Heikki Wala sanoo torstaina, että varsinaista päätöstä asiassa ei oikeasti tehty, hän puheenjohtajana vain keskeytti pykälän käsittelyn, koska siitä vallitsi yksimielisyys.
– Sami Laaksonen on siinä mielessä oikeassa. Pöytäkirjaa käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa 16.10 ja seuraavan viikon kokoukseen siihen mennessä saamme myös yt-asian selväksi, jolloin asia voidaan viedä lokakuun lopun valtuustolle.