Kauhajoki pelasi lopussa fiksummin

Heikon alun jälkeen Korihait sai toisella puolikkaalla paremman otteen Kauhajoen Karhu-Basketista illan korisliigan ottelussa Pohitullissa. Korihait oli muutamaan kertaan johdossakin, mutta viimeisillä minuuteilla vieraat olivat sen verran fiksumpia ja terävämpiä, että veivät pisteet lukemin 105-98, jaksot 32-23, 26-29, 21-26 ja 26-20.
Peli alkoi tasaisesti, mutta sitten Korihaiden hyökkäyspeli jumiutui ja Kauhajoki karkasi yhdeksän pisteen johtoon. Aikalisän jälkeen Korihait sai parin hyökkäyksen ajan juonesta kiinni ja kavensi, mutta jakson lopulla Kauhajoki karkasi uudelleen yhdeksän pisteen johtoon.
Toinen jakso meni pitkälle tasatahtiin Kauhajoen vastatessa korilla Korihaiden kavennuksiin ja ero pysyi sitkeästi kymmenen pisteen tuntumassa.
Puolivälissä jaksoa Korihailla oli hyvä jakso ja se sai Kauhajoen lähes kiinni, mutta taukoon mennessä taas ero kasvoi kuuteen pisteeseen.

Chaz Williams loukkaantui muutama minuutti ennen taukoa eikä pelannut enää ottelussa. Loppupelin Marius van Andringa ja Sean O’Brien pelasivat takamiehinä ja se jonkin verran sekoitti joukkueen peliä.
Suurimmat ongelmat Korihailla oli kuitenkin puolustuspäässä koko ensimmäisen puolikkaan ajan. Kauhajoki teki lähes 60 pistettä ja puhkoi helpohkosti Korihaiden puolustuksen päässen nostelemaan helppoja koreja.

Tauon jälkeen Korihait aloitti pirteästi ja nappasi vieraiden taukojohdon parissa minuutissa kiinni ja painui saman tien viiden pisteen johtoon, mutta sitten taas hyökkäys tyrehtyi ja Kauhajoki meni muutamalla pisteellä ohi. Viimeiselle kympille mentiin vieraiden pisteen johdossa.
Päätösjakso alkoi tasaisesti, mutta ennen puoliväliä Kauhajoki alkoi kuroa eroa.
– Juan Pattillon käsi oli tänään kuuma ja olisin halunnut, että hänelle pelataan enemmän palloa, mutta joukkue oli toista mieltä ja vaihtoi itse kuvioita. Kauhajoki taas pelasi lopussa oikeille miehille, Jarno Nikula sanoi.
Korihait ei lopussa enää pääsyt tuntumaan, sillä koreja tehtiin vuorotahtiin ja niin voitto liukui vieraille.
– Hävittiin liikaa 1-vastaan-1-puolustuksessa, tilanteet oli etukäteen käyty läpi, mutta kentällä ei tehty niin kuin oli sovittu.

Korihait heitti joka etäisyydeltä hieman tarkemmin, mutta hävisi levypallot niukasti ja myös menetti pallon viisi kertaa useammin eli siitä löytyy osasyy tappiolla.
Juan Pattillo ahersi korin alla 32 pisteen edestä. Kakkosyrityksiä hänellä oli 18, joista osui ihan mukavasti 12 ja 11 vaparista tuli kahdeksan pistettä.
Sean O’Brien teki 20 pistettä ja otti 11 levypalloa, Marius van Andringa osui viidestä kolmosyrityksestään neljästi ja teki yhteensä 19 pistettä.
Kauhajoen tehokkain oli Stephen Maxwell 26 pisteellä, mutta hyvin osui Pohitullin koreihin myös Bojan Sarcevic. Kahdeksasta kolmosyrityksestään hän upotti kuusi ja koriin johtaneita syöttöjä merkittiin Bojanille kahdeksan.
Korihaiden seuraava sarjapeli on keskiviikkona Pohitullissa Lapuan Kobria vastaan.